Ketsupille keksittiin uskomaton korvaaja – "paljon maukkaampaa"

ketsuppi
Amerikkalaisravintola luopui perinteisestä ketsupista. Shutterstock

Los Angelesissa sijaitsevassa Plan Check -ravintolassa on otettu käyttöön ratkaisu, josta povataan ketsupin korvaajaa.

Plan Check -ravintolassa hampurilaisensa väliin saa perinteisen tomaatista valmistetun kastikkeen sijaan kuivatetun ketsuppilevyn, jonka kerrotaan kostuvan uudelleen hampurilaisen välissä.

Kuivatettu ketsuppilevy on tehty tomaattikastikkeesta, soijakastikkeesta, valkosipulista sekä mausteista. Tarkoitus on, että se korvaa ravintolan hampurilaisissa ketsupin – ilman sotkua. Ulkonäöltään ketsuppilevy muistuttaa neliönmuotoista, punaista juustosiivua.

Kuivattu ketsuppilevy herättää kysymyksiä

Ketsuppikeksintö on herättänyt paljon kysymyksiä. Yksi näistä on se, muistuttaako kuivatettu ketsuppilevy samaa tahmaa, jota ketsuppipullon pohjalle kuivahtaa, kun se seisoo tovin käyttämättömänä?

– Muistuttaa se vähän, mutta liuska on paljon kontrolloidummassa muodossa ja maultaan paljon maukkaampaa, ravintolan kokki Ernesto Uchimura kertoi CBC-radiokanavalle.

Ravintolan uutuustuote on saanut aikaan keskustelua sosiaalisessa mediassa. Moni on kyseenalaistanut tuotteen, sillä sitä on esitelty kulinaarisena elämyksenä – eivätkä kaikki tuotetta maistaneet ole suinkaan samaa mieltä. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää jälleen suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Kolmen päivän vierailun aikana kokeillaan rohkeasti uusia raaka-aineita, opitaan maistamaan erilaisia makuja ja haastetaan vanhoja tottumuksia. Kyytiä saavat niin pakastepizzat, sokerikoukut kuin ruokahävikkiongelmat ja tilalle tulevat monipuoliset, värikkäät annokset sekä suunnitelmallisuus. Luvassa on iloista yhdessä tekemistä ja tärkeitä oivalluksia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja