Kesän paras mansikka? MTV:n Uutisaamun sokkomakutestissä kaksi suosikkilajiketta: "Tuntuu oikealta mansikalta verrattuna ensimmäiseen"

Mikä on kesän paras mansikkalajike? Uutisaamu testasi 9:00 Mikä on kesän paras mansikkalajike? Uutisaamu testasi

MTV:n Uutisaamussa selvitettiin Helsingin Kauppatorilla, mikä mansikkalajike maistuu suomalaisille parhaiten. Vertailuun otettiin kaksi suosikkilajiketta, polka ja kimberly.

Mansikat kuuluvat suomalaisten kesään. MTV:n Uutisaamu rantautui Helsingin Kauppatorille selvittämään kotimaisten mansikkalajikkeiden eroja ja kuinka hyvin suomalaiset erottavat eri lajikkeet toisistaan. Marjoja myyvän Berry Dreams Oy:n Helmi Halttunen kertoi kahden suositun mansikkalajikkeen, polkan ja kimberlyn eroista.

– Molemmat ovat kotimaista avomaan mansikkaa. Polka on hieman tummempi ja monen lemppari. Ihmiset tulevat ihan kysymään, että löytyykö teiltä polkaa. Polka on todella makea, ehdottomasti makeimmasta päästä, Halttunen selvensi ja jatkoi kertomalla toisesta lajikkeesta:

– Kimberly on hieman suurempaa ja näyttää ehkä vähän kauniimmalta. Polkaa usein haukutaan siitä, että se ei ole niin hyvännäköinen. Kimberly sopii hyvin kakun päälle, on näyttävä ja vähän mehukkaampi. 

Uutisaamussa toteutetiin sokkomakutesti, jossa Kauppatorin asiakkaat pääsivät maistelemaan suosikkilajikkeita rinnakkain. Näin niitä muun muassa kommentoitiin:

– Todella ihana makumuisto. Tuntuu, että isoäidillä oli juuri tätä samaa lajiketta. Lapsuuskesän maku, Marja Saarikoski kuvaili sokkomakutestissä kimberly-lajiketta.

– Erittäin makeaa. Tuntuu oikealta mansikalta verrattuna ensimmäiseen, Subodh Agnihotri puolestaan kehui polkaa.

Makuasioista ei voi kiistellä, mutta nousiko jompi kumpi mansikoista kesän suosikiksi? Katso videolta MTV:n Uutisaamun makutesti Kauppatorilta.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!