Kesän jäätelöuutuudet paljastettiin: Runsaasti lakua ja laktoositonta – katso lista!

Jäätelöt
Nestle/Unilever

Jäätelökesä on pian täällä! Makuja.fi listasi perinteiseen tapaan kevään ja kesän uutuusjäätelöt.

Jäätelönystäviä hemmotellaan tänä kesänä monenlaisilla uutuuksilla. Erityisen paljon markkinoille on tänä vuonna tulossa laktoosittomia jäätelöitä.

– Laktoosittomuus on yksi yleisesti jäätelömarkkinoilla näkyviä trendejä. Laktoosittomien tuotteiden myynti kasvaa vuosittain prosentin verran, kommentoi Unilever Finlandin markkinointipäällikkö Soile Seppälä.

Tänä kesänä jäätelöiden uutuusmauissa korostuu erityisesti lakritsi. Lähes jokaiselta valmistajalta on tulossa lakritsinmakuisia uutuuksia. Selkeänä trendinä näkyy myös kanelipullajäätelö.

Kolmen Kaverin Jäätelöltä korvapuustia ja lakritsaa

Toissa keväänä toimintansa aloittaneelta, helsinkiläiseltä Kolmen Kaverin Jäätelöltä on tulossa kaksi uutuusmakua jäätelörintamalle. Toinen uutuuksista on korvapuustijäätelö.

– Korvapuustijäätelömme on valmistettu niin, että ihminen, joka ei voi syödä korvapuustia voi syödä tätä jäätelöä. Se ei sisällä gluteenia lainkaan ja sisältää samoja makuaineita kuin oikeat korvapuustitkin, kardemummasta vaniljaan, Kolmen Kaverin Jäätelön Heikki Huotari kertoo.

Toinen Kolmen Kaverin Jäätelön uutuusmauista on lakritsi. Kyse ei kuitenkaan ole ihan tavanomaisesti lakujäätelöstä, vaan erityisen täyteläisestä versiosta.

– Me laitoimme siihen niin paljon lakua, etten usko, että enempää voisi laittaa. Siinä on sekä vähän vaaleampaa lakujätskiä, vähän tummempaa lakujätskiä että lakukastiketta, Huotari kertoo.

Jymyltä marjaista mustikkaa ja salmiakkista lakritsaa

Luomuun ja lisäaineettomuuteen panostava pieni jäätelötehdas, Jymy, tarjoaa tulevana kesänä uutuuksia lakritsin ja mustikan makuisina. Lisäksi pienessä annoskoossa aiemmin myytyä Jymy puolukkaa saa jatkossa myös isommassa pakkauskoossa.

– Lakritsijäätelömme on tehty lakritsijuuriuuttesta ja se on vähän salmiakkiin vivahtava. Tämä on ehdottomasti oma suosikkini näistä ja siitä tulee varmasti monen muunkin suosikki, Suomisen Maito Oy:n Horst Neumann kertoo.

Marjajäätelöiden saralla Jymyn uutuustuote on mustikka, jota on saatavilla noin kuukauden päästä.

– Mustikkäjäätelön koko massasta 30 prosenttia on suomalaista luomumustikkaa. Mustikat sitä varten on poimittu Pohjois-Suomen merkityiltä luomualueilta, Horst kertoo.

Ingmanilta laktoosittomia uutuuksia, Oreo-jäätelöä ja kilpailija Puffetille

Unileverin alla toimiva Ingman satsaa tänä vuonna erityisesti laktoosittomiin uutuuksiin. Ingman haastaa myös Pingviini-brändin suositut Puffet-jäätelöt tuomalla markkinoille omat keksijäätelönsä, Kingis Sandwichit.

LAKTOOSITTOMAT UUTUUDET:
Ingman tuo pakastealtaisiin perinteisten tuuttien rinnalle uudet laktoosittomat Unelma-tuutit. Myös muita laktoosittomia uutuustuotteita on luvassa:

Laktoositon Kingis Muru
Yhdistelmä laktoositonta vaniljakermajäätelöä, suklaanmakuista kuorrutetta ja hasselpähkinämurua suklaisella sydämellä.

Laktoositon Jättis Passion


Yhdistelmä laktoositonta mangon- ja appelsiininmakuista kermajäätelöä sekä passionhedelmähilloa tuttifrutinmakuisella kuorrutteella

Suklaaunelma
Suklaajäätelöä ja suklaakastikesydän.

Lakritsiunelma
Vaniljajäätelöä lakritsisydämellä ja lakritsiströsselillä.

Unelma Duo -monipakkaus
Laktoositon tuutti-mix-monipakkaus.

Puutarhan mansikat, 1 l laktoositon kotipakkaus
Laktoositonta vaniljakermajäätelöä ja marjaisaa hilloa.

Metsän mustikat, 1 l laktoositon kotipakkaus
Laktoositonta vaniljakermajäätelöä ja marjaisaa hilloa.

Valkoinen kuningatar, 1 l laktoositon kotipakkaus
Valkosuklaanmakuista kermajäätelöä kuningatarkastikkeella.

Laktoositon Ingman Valkoinen kuningatar - irtojäätelö

TUUTIT JA PUIKOT:

Panda Lakumix

Kingis Sandwich Minttu
Minttu-kermajäätelöä sekä suklaista Kingis-täytettä.

Kingis Sandwich Vanilja
Vaniljakermajäätelöä  sekä suklaista Kingis-täytettä.

Daim Suklaa -tuutti

Suklaajäätelöä sekä Daim-rakeita.

Magnum Pink Rasberry


Vadelmajäätelöä ja -kastiketta maitosuklaakuorrutteen kanssa. Päällä hehkuvan pinkki kuorrute.

Magnum BlackEspresso
Vaniljajäätelöä, espresso-kahvikastiketta sekä paksu tummasuklaakuorrute.

Marabou Schweitzernöt
Marabou-suklaata, pähkinäpaloja sekä hasselpähkinäkermajäätelöä. Schweitzernöt on myös saatavilla 750 ml kotipakkauksessa

KOTIPAKKAUKSET:

Ingman Creamy Mokkapala
Vähälaktoosinen jälkiruokajäätelö, jossa mokkaista tummasuklaakermajäätelöä, kahvinmakuista kastiketta, kakkupalasia sekä suklaanmakuisia karkkeja.

Carte d’Or Salted Caramel
Vaniljajäätelöä ja suolaista gourmetkinuskikastiketta.

Oreo
Vaniljanmakuista jäätelöä ja vaniljatäytteisten kaakaokeksien paloja.

IRTOJÄÄTELÖT:

Carte d’Or Gelateria
Carte d’Or tuo italialaiset artesaanijäätelöt myös irtojäätelöaltaisiin. Valikoimiin tulee yhteensä 11 erilaista makua. Jäätelökonsepti löytyy ensi kesänä 25 pisteestä eri puolilta Suomea.

Ingman Mudcake

Ingman SoftisPäärynä

Pingviiniä, Ainoa ja Tutti Fruttia Nestléltä

80-vuotisjuhlan kunniaksi tuttuihin Pingviini Mansikka-, Suklaa-, Kuningatar- ja Lakritsi-tuuttien monipakkauksiin on sujautettu tavallisten kuuden lisäksi kaksi ylimääräistä tuuttia kaupan päälle. Nämä juhlapakkaukset tunnistaa niihin painetusta keltaisesta lahjanauhasta.

LAKTOOSITTOMAT TUOTTEET:

Aino Vaniljainen Suklaahetki -irtojäätelö
Laktoositonta vanilja- ja suklaakermajäätelöä sekä suklaanmakuista kastiketta.

Fazer Tutti Frutti


Suosittu Fazer-sarja saa jatkoa! Tutti Frutti -jäätelössä on hedelmänmakuista limonadijäätä ja laktoositonta vaniljakermajäätelöä.

TUUTIT JA PUIKOT:

Uudet Aino Taika -tuutit yhdistävät kaksi erimakuista jäätelömassaa, pintakastiketta ja -paloja sekä rapeaa vohvelia. Nautinnon kruunaa kastikesydän.

Aino Vaniljan & Karamellin Taika
Vanilja- ja karamellikermajäätelöä suolaisella kinuskikastikkeella ja toffeepaloilla sekä vohvelia ja suklaanmakuista kuorrutetta.

Aino Vadelman & Suklaan Taika
Suklaakermajäätelöä ja vadelmanmakuista kermajäätelöä maitosuklaanmakuisella kastikkeella ja vadelmapaloilla sekä vohvelia ja suklaanmakuista kuorrutetta.

Aino Suklaan & Vaniljan Taika
Suklaa- ja vaniljakermajäätelöä maitosuklaanmakuisella kastikkeella ja maitosuklaapaloilla sekä vohvelia ja suklaanmakuista kuorrutetta.

Classic Maitosuklaa-Lakritsi


Classic-jäätelöstä tulee uutuustuote suomalaiseen makuun. Uudessa jäätelössä on vaniljakermajäätelöä lakritsi- ja maitosuklaakuorrutteella.

Pingviini Nougat Sydän
Uutuus-Pingviini pitää sisällään pähkinänougatsydämen! Jäätelö on vaniljakermajäätelöä.

MEHUJÄÄT:

Euroopassa suuren suosion saaneet Pirulo-limonadijäät ovat nyt saatavilla myös Suomessa. Kaikki Pirulo-tuotteet sisältävät hedelmämehua ilman keinotekoisia värejä tai aromeja.

Pirulo Watermelon
Vesimelonin- ja omenanmakuista limonadijäätä sekä suklaanmakuisia paloja.

Pirulo Kaktus 9 kpl monipakkaus
Sitruuna- ja mansikkajäätä sekä appelsiinisorbettia vihreällä kuorrutteella, jossa poreilevia makeisia ja mansikkarakeita.

KOTIPAKKAUKSET:

Juhlavuoden kunniaksi Aino lanseeraa uuden Lumo-jogurttikermajäätelöäsarjan. Tuotteissa on 27 prosentin jogurttipitoisuus sekä aidot luonnon maut ja värit.

Aino Jogurtti Mangon Lumo
Jogurttikermajäätelöä ja mangokastiketta.

Aino Jogurtti Metsämarjan Lumo
Jogurttikermajäätelöä ja vadelma-mustikkakastiketta.

Mövenpick Madagascar Island Cocoa
Kaakaokermajäätelöä ja suklaapaloja.

Mövenpick Bourbon Vanilla & Exotic Fruits
Vaniljakermajäätelöä ananaspaloilla ja hedelmäsorbettia.

IRTOJÄÄTELÖT:

Pingviini Banaani-Kinuski

Banaani-jäätelöä saa nyt irtojäätelönä! Pingviini-kioskeilta on kesällä saatavilla uutuusmakuna banaani-kinuski, jossa vähälaktoosista banaaninmakuista kermajäätelöä ja vähälaktoosista kinuskikastiketta

Aino Marjainen Jogurttijäätelöhetki
Jogurttikermajäätelöä ja vadelma-mustikkakastiketta.

Ben & Jerry'silta kanelipullaa ja triplasuklaata

Tänä keväänä Unilever-brändiin kuuluva Ben & Jerry’s lanseeraa Ben & Jerry’s Cookie Cores -jäätelöt, joissa keksikeskustan ympärillä on kermajäätelöä keksipaloilla kruunattuna.

What-a-lotta-chocolate
Suklaakermajäätelöä, -kastiketta ja -keksipaloja.

Utter peanut butter clutter
Pehmeä maapähkinävoi maistuu niin kermajäätelössä, keksipaloissa kuin keskeltä paljastuvassa reilussa ja rouheisessa keksisydämessäkin.

Cinnamon Buns
Karamellikermajäätelön, kanelisten kastikepyörteiden ja kanelipullataikinan palojen yhdistelmä on saanut inspiraationsa korvapuustin amerikkalaiselta serkulta.

Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa ja Instagramissa

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja