Keravalaisravintola tempaisi: Kännykkä pois – saat ruoat halvemmalla

hampurilainen
Shutterstock

Kännykkä säilöön ja alennusta ruoasta. Kuulostaako hyvältä? Ravintola Onnellinen kana otti käyttöönsä kännykättömät tiistait kolme viikkoa sitten. 

Keravalla sijaitseva ravintola Onnellinen kana on ottanut käyttöön kännykättömät tiistait. Tiistaisin ravintolan asiakkailla on mahdollisuus jättää kännykkänsä säilytykseen ruokailun ajaksi. Puhelimensa jättäneet saavat 10 prosentin alennuksen ruoastaan.

– Ihmiset ovat nykyisin kännykän orjia. Toisinaan se asettaa jopa haasteita ravintolan henkilökunnalle, kun ihmiset keskittyvät vain puhelimiinsa, kertoo yrittäjä Leena Rantamäki.

– Sain sosiaalisessa mediassa vinkin, että Yhdysvalloissa on jossain ravintolassa tällainen käytäntö, ja ajattelin, että sehän sopisi meillekin hyvin. 

Rantamäki kertoo törmänneensä asiakaskunnassa ilmiöön, jossa pariskunta tai koko pöytäseurue keskittyy puhelimiensa näpräämiseen oikean keskustelun sijasta.

– Koska ruokailu on kokonaisvaltainen kokemus ympäristöä ja tunnelmaa ja me olemme seurusteluravintola, on hyvä, että asiakkaillamme on mahdollisuus seurustella keskenään ilman puhelimia.

– Kieltämättä tämä on pistänyt miettimään omaakin puhelimenkäyttöä. Olen vähän sellainen, että puhelin ja tabletti liimautuvat helposti käsiini.

Asiakkaat ovat ottaneet kännykättömät tiistait hyvin vastaan, vaikka mukaan on mahtunut myös huolta siitä, saako oman kännykkänsä varmasti takaisin.

– Kännykät tunnistemerkitään, joten jokainen saa varmasti omansa takaisin, Rantamäki selittää.

– Katsotaan laajentuuko tämä johonkin toiseenkin viikonpäivään. Olemme avoimia uusille ideoille. 

Tuuli Lindgren, tuuli.lindgren@mtv.fi

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!