Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

”Keitettyjä” kananmunia keittämättä – tätä täytyy kokeilla!

Uunissa valmistetut kananmunat ovat rakenteeltaan hieman pehmempiä.
Uunissa valmistetut kananmunat ovat rakenteeltaan hieman pehmempiä.Shutterstock
Julkaistu 11.01.2016 07:06

Janiko Kemppi

janiko.kemppi@mtv.fi

Keitetyt kananmunat ovat erinomaista ruokaa, mutta keittäessä ne saattavat mennä helposti rikki. Vältä valkuaisen leviäminen keitinveteen ja valmista munat uunissa.

Niin hullulta kuin se kuulostaakin, "keitettyjä" kananmunia voi valmistaa myös paistamalla munia kuorineen uunissa.

Kokonaisten kananmunien valmistamiseen tarvitset uunin ja mielellään muffinipellin.

Näin valmistat munia uunissa

Lämmitä uuni 175-asteiseksi. Aseta kananmunat muffinivuokaan ja paista munia puoli tuntia uunin keskitasolla. Muista laittaa munat kypsennyksen jälkeen kylmään veteen noin 10 minuutiksi.

Uunissa valmistettujen kananmunien maku ei eroa keitetyistä, mutta niiden koostumus on hieman pehmeämpi.

Uunissa kananmunat valmistuvat itsekseen, eivätkä ne hajoa helposti. Uunissa valmistetut kananmunat säilyvät myös paremmin jääkaapissa kuin keitetyt.

Lähde: Purewow.com

Lisää aiheesta:

Huikea niksi! Näin valmistat keitettyjä kananmunia entistäkin vaivattomammin – ja ilman kattilaaUnohda keittäminen! Vaivaton tapa valmistaa ”keitettyjä” kananmunia – tätä huikeaa niksiä on pakko kokeillaTyypillinen moka voi pilata kananmunan maun ja rakenteen – ethän keitä aamiaismunia näin?Näin keität täydelliset kananmunat joka kerta: Ei kannatakaan valmistaa kiehuvassa vedessäTiesitkö? "Keitettyjä" kanamunia voi valmistaa keittämättä – pehmeämpi lopputulosUudenlainen tapa kypsentää kananmuna – tällä tyylillä kuori ei halkeile!
KananmunaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kananmuna
  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 21.8.07:46
    Ruoka

    Yksi seikka vaikuttaa kananmunien säilyvyyteen merkittävästi

  • 22.7.07:45
    Ruoka

    Legendaarinen kastike jakaa mielipiteet – täydellinen varhaisperunoille!

  • 2.6.07:42
    Ruoka

    Munayllätys Kangasalla: "Mietimme, pitäisikö laittaa lotto vetämään"

  • 23.5.07:44
    Ruoka

    Älä missään nimessä tee keitetylle kananmunalle näin