”Keitettyjä” kananmunia keittämättä – tätä täytyy kokeilla!
Keitetyt kananmunat ovat erinomaista ruokaa, mutta keittäessä ne saattavat mennä helposti rikki. Vältä valkuaisen leviäminen keitinveteen ja valmista munat uunissa.
Niin hullulta kuin se kuulostaakin, "keitettyjä" kananmunia voi valmistaa myös paistamalla munia kuorineen uunissa.
Kokonaisten kananmunien valmistamiseen tarvitset uunin ja mielellään muffinipellin.
Näin valmistat munia uunissa
Lämmitä uuni 175-asteiseksi. Aseta kananmunat muffinivuokaan ja paista munia puoli tuntia uunin keskitasolla. Muista laittaa munat kypsennyksen jälkeen kylmään veteen noin 10 minuutiksi.
Uunissa valmistettujen kananmunien maku ei eroa keitetyistä, mutta niiden koostumus on hieman pehmeämpi.
Uunissa kananmunat valmistuvat itsekseen, eivätkä ne hajoa helposti. Uunissa valmistetut kananmunat säilyvät myös paremmin jääkaapissa kuin keitetyt.
Lähde: Purewow.com
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut