”Keitettyjä” kananmunia keittämättä – tätä täytyy kokeilla!

Kananmunat
Uunissa valmistetut kananmunat ovat rakenteeltaan hieman pehmempiä. Shutterstock

Keitetyt kananmunat ovat erinomaista ruokaa, mutta keittäessä ne saattavat mennä helposti rikki. Vältä valkuaisen leviäminen keitinveteen ja valmista munat uunissa.

Niin hullulta kuin se kuulostaakin, "keitettyjä" kananmunia voi valmistaa myös paistamalla munia kuorineen uunissa.

Kokonaisten kananmunien valmistamiseen tarvitset uunin ja mielellään muffinipellin.

Näin valmistat munia uunissa

Lämmitä uuni 175-asteiseksi. Aseta kananmunat muffinivuokaan ja paista munia puoli tuntia uunin keskitasolla. Muista laittaa munat kypsennyksen jälkeen kylmään veteen noin 10 minuutiksi.

Uunissa valmistettujen kananmunien maku ei eroa keitetyistä, mutta niiden koostumus on hieman pehmeämpi.

Uunissa kananmunat valmistuvat itsekseen, eivätkä ne hajoa helposti. Uunissa valmistetut kananmunat säilyvät myös paremmin jääkaapissa kuin keitetyt.

Lähde: Purewow.com

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!