Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keitätkö kananmunat oikein? Tämä pieni merkki keltuaisessa paljastaa, teitkö virheen

Älä keitä kananmunia liikaa!
Älä keitä kananmunia liikaa!
Julkaistu 13.06.2017 07:05

MTV LIFESTYLE

Tiesitkö, että harmahtava väri keitetyn kananmunan keltuaisen ympärillä kielii liiallisesta kananmunan keittämisestä?

Kananmunien keittäminen ei ole kovin vaikeaa, mutta siinäkin on mahdollista munata. Kananmunan valkuaisen ja keltuaisen välille syntyy keitettäessä kemiallinen reaktio, jonka seurauksena keltuaisen pinta muuttuu harmahtavaksi tai vihertäväksi.

Älä kypsennä kananmunaa liikaa

Värimuutos tapahtuu kuitenkin vain silloin, kun kananmunaa on kypsennetty liikaa tai sitä ei ole jäähdytetty riittävän nopeasti. Kananmunat kannattaakin siirtää heti keittämisen jälkeen kylmään veteen, jolloin ne lopettavat kypsymisen sisältä ja alkavat jäähtyä. Kikka auttaa pitämään keltuaisen värin kirkkaana.

Myös kananmunan kuoriminen voi aiheuttaa päänvaivaa. Mitä tuoreempi kananmuna on, sitä hankalampi sitä on kuoria. Kylmässä vedessä huljuttelu keittämisen jälkeen auttaa myös kuoria irtoamaan helpommin. 

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lähde: Buzzfeed

Lisää aiheesta:

Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaaMunaatko sinäkin? Ruokakirjailija nimeää virheen, jonka "kaikki tekevät kananmunien keittämisessä"Mitä tarkoittaa, jos kananmunan keltuainen muuttuu keitettäessä harmahtavaksi? Väri paljastaa yleisen virheenTyypillinen moka voi pilata kananmunan maun ja rakenteen – ethän keitä aamiaismunia näin?Kananmunien keitinveteen tulisi aina lisätä ruokalusikallinen suolaa – taustalla yksinkertainen syyOsaatko keittää kananmunan oikein? Harmahtava väri keltuaisessa paljastaa yleisen virheen
KananmunaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kananmuna
  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 21.8.07:46
    Ruoka

    Yksi seikka vaikuttaa kananmunien säilyvyyteen merkittävästi

  • 22.7.07:45
    Ruoka

    Legendaarinen kastike jakaa mielipiteet – täydellinen varhaisperunoille!

  • 2.6.07:42
    Ruoka

    Munayllätys Kangasalla: "Mietimme, pitäisikö laittaa lotto vetämään"

  • 23.5.07:44
    Ruoka

    Älä missään nimessä tee keitetylle kananmunalle näin