Käytätkö minttua drinkkiin? Muista tehdä tämä

drinkki, minttu
Shutterstock

Mintulla on tarkoituksensa drinkissäsi, mutta nopeasti koristeeksi lätkäistynä se ei aja asiaansa. Lue tärkeä vinkki!

Jälkiruoassa minttu saattaa olla vain koristeena, mutta drinkissä sillä on oikeasti tarkoituksensa. Se lisää juomaan herkullisen yrttistä, mutta samalla raikasta makua, joka tuo hyvin kontrastia juoman makeisiin ja kitkeriin makuihin. Mutta se, että heität vain mintunverson juomaan, ei auta mitään. Sitä pitää nimittäin ensin vähän läpsäistä!

Jos olet ikinä nähnyt baarimestarin tekevän mojiton, olet nähnyt, miten hän sotkee minttua sormillaan tai painaa sitä vaikkapa lusikkaa vasten. Tämä auttaa minttua vapauttamaan aromaattisia öljyjään ja mojito saa tutun makunsa.

Jos et kuitenkaan ole sotkemassa tai pilkkomassa minttua juoman sekaan, miten maku saadaan vapautettua? Ota lehdet tai mintunverso toiseen käteen ja läpsäise sitä kevyesti toisella kädellä. Tämä saa mintun lämpenemään ja se alkaa vapauttaa öljyä ja voit koristella drinkkisi.

Lähde: The Kitchn

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.