Kaurapuuroa kannattaa todella syödä aamuisin – lyömättömät vaikutukset

shutterstock_249309160
Kaurapuuro on erityisen hyvää herkkua aamupalalle. Shutterstock

Kaurahiutaleet ja niistä valmistettu puuro ovat erityisen sopivia aamupalaksi useammasta eri syystä johtuen.

Kaura on jäänyt Suomessa hieman rukiin varjoon, vaikka siitä voi saada irti erityisen paljon terveydelle suotuisia vaikutuksia. Ota selvää, miksi juuri kaurapuuroa kannattaisi syödä aamupalaksi!

Auttaa hoikistumaan

Muutama vuosi sitten Kiinassa tehdyn tutkimuksen mukaan kaurahiutaleiden säännöllinen nauttiminen voi auttaa laskemaan kolesterolitasoja. Tutkimukseen osallistuneista kauraa syöneiden vyötärökin hoikistui kuuden viikon aikana enemmän kuin niiden, jotka söivät kaurahiutaleiden sijaan hiilihydraatteja nuudeleiden muodossa.

Pitää nälän loitolla

Kaurahiutaleet ovat oivallista aamupalaa myös siksi, että ne auttavat pitämään nälän loitolla lounaaseen saakka. Toisin kuin esimerkiksi sokerisisia muroja, kaurahiutaleita elimistö sulattaa hitaasti, pitäen verensokeriarvot tasaisina ja energiatasot pidempään korkealla heti aamusta.

Hyviä hiilihydraatteja

Huiman proteiinivillityksen jälkeen monet ravitsemusterapeutit ja personal trainerit ympäri maailmaa ovat ryhtyneet puhumaan hyvien hiilihydraattien puolesta. Kaurahiutaleet lasketaan usein tähän suositeltujen hiilihydraattien joukkoon. Amerikkalaisen ravitsemusterapeutin, Shira Lenchewskin mukaan elimistö hyödyntää aamulla nautitut hiilihydraatit illalla nautittuja paremmin. Tästä syystä kaurahiutaleiden nauttiminen heti aamusta esimerkiksi kaurapuuron muodossa on mitä oivallisin tapa aloittaa päivä.

Nopeaa ja helppoa

Kaurapuuro valmistuu erityisen nopeasti myös aamuisin. Jos aamurutiineissa haluaa säästää aikaa, voi kaurapuuron valmistaa myös yön yli lepäävänä tuorepuurona, joka nautitaan kylmänä. Helppoa ja terveellistä!

Makua on helppo muuttaa

Kun aamupalaksi tottuu syömään kaurahiutaleita esimerkiksi puuron muodossa, on aamupalaa helppo lähteä tuunaamaan eri mauilla. Puuro maistuu mainiosti muun muassa marjojen ja hedelmien kanssa, mutta siitä voi hetkessä tuunata myös suolaisen version erilaisilla lisukkeilla.

Lähde: Popsugar

 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja