Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kasviöljyt eivät ehkä sittenkään niin terveellisiä – onko hyötyjä yliarvioitu?

Tuoreen tutkimuksen mukaan kasviöljyjen käyttö ei ehkä alennakaan sydänsairauksien riskiä.
Tuoreen tutkimuksen mukaan kasviöljyjen käyttö ei ehkä alennakaan sydänsairauksien riskiä. Shutterstock
Julkaistu 13.04.2016 09:02

MTV LIFESTYLE

Voin sijasta käytettävät kasvisrasvalevitteet eivät ehkä pienennäkään sydänsairauksien riskiä, osoittaa tuore tutkimus.

Voin sisältämien kovien rasvojen takia ravitsemussuosituksissa kehotetaan käyttämään pehmeitä kasvirasvalevitteitä leivän päälle. Näkemys on edelleen tiedemaailmassa vallitseva, mutta soraääniä kuuluu Daily Mailin mukaan yhä enemmän.

Tuore Yhdysvaltain National Institutes of Healthin tutkimus on yksi käsityksiä ravistelevista tutkimuksista.

Tutkimuksen mukaan enemmän terveellisiä kasviöljyjä syöneiden henkilöiden kolesteroli kyllä laski, mutta kolesteroliarvojen parantuminen ei vaikuttanut sydänsairauksien tai kuoleman riskiin verrattuna voita syöviin henkilöihin.

Itse asiassa niillä henkilöillä, joilla kolesteroli laski kaikkein eniten, oli korkeampi riski kuolla.

Tutkijat eivät löytäneet selkeää yhteyttä tyydyttymättömien rasvahappojen ja sydänsairauksien riskin alenemisen välillä. Tutkijoiden mukaan saattaa olla, että kasviöljyjen käytön hyötyjä tyydyttyneiden rasvojen sijasta on ehkä yliarvioitu.  

Tutkimus julkaistiin British Medical Journalissa. 

Lähde: Daily Mail

Lisää aiheesta:

Syötkö jo? Ruoka-aine, joka voi pienentää riskiä kuolla lukuisiin sairauksiin – tee tämä muutosHelppo rasvamuutos pienentää sydänsairauksien riskiä – jo puolikas ruokalusikallinen päivässä riittääHalvempi öljy voi yllättää: Kallis ei välttämättä olekaan paras valinta ruoanlaittoonVoi ei ole sittenkään niin vaarallista – terveellisempää kuin sokeri? Syö kokonainen avokado päivässä – huikea terveysvaikutusMillä korvaat epäterveelliset ruoat? Valinnalla merkittävä vaikutus terveyteen
RasvaÖljytMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Rasva
  • 01.09.202410:38
    Sydänterveys

    Tutkimuksessa yllättävä havainto terveellisestä oliiviöljystä

  • 11.05.202414:32
    Tutkimustulokset

    Harvardin tutkijat: Teelusikallisella oliiviöljyä päivässä voi olla merkittäviä terveysvaikutuksia

  • 29.03.202410:33
    Ravitsemus

    Suomalainen sortuu usein väärään leipärasvavalintaan

  • 14.10.202106:30
    Verot

    Uutissuomalainen: Lähes puolet suomalaisista vastustaa terveysveron käyttöönottoa

  • 14.03.202014:00
    Ruoka

    Helppo rasvamuutos pienentää sydänsairauksien riskiä – jo puolikas ruokalusikallinen päivässä riittää