Kasviksista paljastui uusi terveyshyöty
Tuoreen tutkimuksen mukaan runsas tuoreiden kasvisten syöminen ehkäisee astmaa lapsilla.
American College of Allergy, Asthma and Immunologyn tekemän tutkimuksen mukaan runsas tuoreiden kasvisten ja hedelmien kulutus voi ehkäistä astmaa lapsilla.
Tutkijat analysoivat hieman yli kahden tuhannen 6-12-vuotiaan lapsen terveystietoja ja selvisi, että 57 prosenttia lapsista asui alueilla, joista oli noin kilometrin matka tuoreita kasviksia myyvään ruokakauppaan.
Lapsista, joiden läheisyydessä ei myyty tuoreita kasviksia ja hedelmiä, 21 prosentilla oli astma, kun taas monipuolisten ruokakauppojen lähellä asuvista vain 17 prosentilla oli kyseinen sairaus. Tutkijoiden mukaan asuinpaikan merkitys ruokavaliolle on niin merkittävä, että se lisää astmariskiä jopa 53 prosenttia.
Tutkijoiden mukaan tulos on huolestuttava, sillä Yhdysvalloissa kymmenen prosenttia alaikäisistä asuu köyhemmillä asuinalueilla, joiden ruokakaupoissa ei myydä tuoreita hedelmiä tai kasviksia lainkaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti