Kasviksista paljastui uusi terveyshyöty

Kasvikset,-porkkana,-punajuuri
Shutterstock

Tuoreen tutkimuksen mukaan runsas tuoreiden kasvisten syöminen ehkäisee astmaa lapsilla. 

American College of Allergy, Asthma and Immunologyn tekemän tutkimuksen mukaan runsas tuoreiden kasvisten ja hedelmien kulutus voi ehkäistä astmaa lapsilla.

Tutkijat analysoivat hieman yli kahden tuhannen 6-12-vuotiaan lapsen terveystietoja ja selvisi, että 57 prosenttia lapsista asui alueilla, joista oli noin kilometrin matka tuoreita kasviksia myyvään ruokakauppaan.

Lapsista, joiden läheisyydessä ei myyty tuoreita kasviksia ja hedelmiä, 21 prosentilla oli astma, kun taas monipuolisten ruokakauppojen lähellä asuvista vain 17 prosentilla oli kyseinen sairaus. Tutkijoiden mukaan asuinpaikan merkitys ruokavaliolle on niin merkittävä, että se lisää astmariskiä jopa 53 prosenttia. 

Tutkijoiden mukaan tulos on huolestuttava, sillä Yhdysvalloissa kymmenen prosenttia alaikäisistä asuu köyhemmillä asuinalueilla, joiden ruokakaupoissa ei myydä tuoreita hedelmiä tai kasviksia lainkaan.

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.