"Kohusuklaa" tekee paluun! Fazerin markkinoilta poistunut suklaalevy palaa myyntiin

Fazer piparkakkusuklaa suklaa
Fazerin piparkakkusuklaa tekee paluun uudistetussa pakkauksessa. Fazer

Nyt sitä taas saa! Fazerin kaivattu ja kohuttu piparkakkusuklaa tekee paluun suomalaiskauppoihin.

Fazerin joulusesonkituotteen, piparkakkusuklaan, ystävät kokivat vuonna 2015 karvaan pettymyksen, kun tuttua suklaalevyä ei totuttuun tapaan ilmestynytkään kauppojen hyllyille. Tuotteen poistaminen myynnistä sai tuolloin aikaan melkoisen palautevyöryn, joka yllätti Fazerin täysin.

Fazer teki päätöksen tuotteen lopettamisesta puhtaasti sen perusteella, etteivät sen myyntiluvut olleet erityisen hyviä. Suklaalla oli kuitenkin uskollinen fanikuntansa.

– Palautteen määrä yllätti Fazerin toden teolla, sillä tuote ei ole ollut 10 myydyimmän joulutuotteen joukossa, Fazer Makeisten viestintäjohtaja Liisa Eerola kommentoi tuolloin Makuja.fi:lle.

Nyt Fazerin Facebook-sivuilta kantautuu ilouutisia piparkakkusuklaan ystäville: suklaa on palannut myyntiin uudistetussa pakkauksessa. Tällä hetkellä sitä on saatavilla ainoastaan Fazerin vierailukeskuksesta Vantaalta, mutta suklaa on tulossa myös kauppoihin.

Jos päivitys ei näy, katso se täältä.

Jo sadat suomalaiset ovat innostuneena kommentoineet Fazerin uutista piparkakkusuklaan paluusta. Joidenkin kommentoijien mukaan suklaata olisi jo saatavilla tietyissä kaupoissa.

Kaupoissa lokakuun alkupuolella

Fazerilta kerrotaan MTV:n Makuja.fi-ruokasivustolle, että suklaa on tulossa kauppojen jouluvalikoimaan.

– Eli käytännössä lokakuun alkupuolella. Meillä on ennakkoerä nyt myynnissä Fazer Experience-vierailukeskuksessa Vantaalla, Liisa Eerola kertoo.

Piparkakkusuklaan pakkauskoko on muuttunut aiemmasta. Vuonna 2015 markkinoilta poistunut tuote painoi 300 grammaa ja palakoko oli normaalia suklaalevyä paksumpi.

– Tuote ei myynnillä mitattuna kuulunut joulun suosituimpien herkkujen joukkoon, mutta kuten silloin opimme, Piparkakkusuklaan ystävät suhtautuivat suklaaseen intohimoisesti. Lähdimmekin siis kehittämään paremmin tuotantoomme istuvaa, 200 gramman painoista versiota Piparkakkusuklaasta. Nyt lanseerattavassa Karl Fazer Piparkakkusuklaassa piparkakkumuru on hieman pienempää kuin vanhassa versiossa, muutoin tuote on sama, Eerola kertoo ja selventää vielä:

– Piparkakkumurun kokomuutos liittyy valmistustekniikkaan; suklaaseen sekoitettavien murujen täytyy olla tietyn kokoisia, jotta massan voi valaa linjastollamme.

***

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja