Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kari Aihinen varoittaa vanhasta uskomuksesta: Näin liha kuuluu oikeasti maustaa

Shutterstock
Julkaistu 07.08.2015 17:29
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Pihvin maustamisesta liikkuu jos jonkinlaisia huhuja, mutta kuuluuko pihvi todella maustaa ennen grillaamista tai paistamista – vai vasta sen jälkeen?

Kaappaus keittiössä -sarjastakin tuttu ravintola Savoyn keittiömestari Kari Aihinen vieraili Huomenta Suomessa 7.8.2015 loihtimassa grilliherkkuja. Aihinen kertoi lähetyksessä vinkkinsä täydellisen pihvin paistamiseen.

"Maustakaa liha aina etukäteen"

Aihinen myönsi, että pihveistä puhuttaessa keskiöön nousee usein maustaminen, joka tuottaa suomalaisille päänvaivaa. Aihinen varoittaa luottamasta vanhaan uskomukseen, jonka mukaan ennen paistamista pihvin pintaan lisätty suola pilaisi pihvin mehukkuuden.

– Aina kun puhutaan pihvistä, niin aina puhutaan maustamisesta. Minä sanon käsi sydämellä, Raamattu vieressä, että maustakaa aina liha etukäteen. Se on vanhan liiton juttu, että se neste tulee ulos maustamisen takia, Aihinen toteaa.

– Kun pihvi menee raakana pannuun, niin maut jäävät sen sisälle, Aihinen selventää.

Keittiömestari huomauttaa, että mausteet on paras lisätä grilli- tai pannupihvin pintaan juuri ennen kypsentämisen aloittamista.

– En lähde lihaa graavaamaan, vaan siihen lisätään suola ja pippuri, ja sen jälkeen lähdetään grillaamaan. Se on eri asia, jos teet riimiporoa, sitä voi suolata vaikka neljä päivää aikaisemmin, Aihinen naureskelee.

Katso videolta, millaisen grilliaterian Kari Aihinen valmisti Huomenta Suomessa!

9:51Kari Aihisen herkullinen grillipihvi

Katso myös Kari Aihisen grilliherkkujen reseptit täältä!

Lisää aiheesta:

Paistatko broilerinfileet näin? Yksi asia pitää tehdä jo ennen paistoa, painottaa Kari AihinenTeetkö itse näin? Kari Aihisen takuuvarma tekniikka jauhelihan paistamiseen: "Minulla on salainen ase"Kari Aihisen tärkein sääntö jauhelihan paistamiseen – teetkö sinä näin?Kari Aihinen antaa parhaat niksit lihan kypsentämiseen grillissä – näillä ohjeilla onnistut varmastiVaro tätä maustamisen emämunausta – "tällöin liha taatusti kuivuu" Kari Aihisen elintärkeä paistovinkki: Jos haluat jauhelihasta hyvää, älä missään nimessä tee näin
GrillausMausteetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Grillaus
  • 21.7.12:37
    Tulipalot

    Vältä yleinen sammutusmoka, jos grilli leimahtaa

  • 14.7.17:28
    Kesämyytit

    Onko kasvisten grillaaminen folion sisällä terveellisempää?

  • 6.7.17:27
    Ruoka

    Mausteseos, joka haastaa marinadit – tulee todella maukasta broileria!

  • 24.6.10:53
    Ruoka

    4 asiaa, jotka jokaisen kanaa grillaavan tulee huomioida

  • 22.6.12:38
    Kierrätys

    Kierrätätkö hanapakkauksen oikein? Näin lajittelet juhannusjätteet