Kari Aihinen varoittaa vanhasta uskomuksesta: Näin liha kuuluu oikeasti maustaa

pihvi (1)
Shutterstock

Pihvin maustamisesta liikkuu jos jonkinlaisia huhuja, mutta kuuluuko pihvi todella maustaa ennen grillaamista tai paistamista – vai vasta sen jälkeen?

Kaappaus keittiössä -sarjastakin tuttu ravintola Savoyn keittiömestari Kari Aihinen vieraili Huomenta Suomessa 7.8.2015 loihtimassa grilliherkkuja. Aihinen kertoi lähetyksessä vinkkinsä täydellisen pihvin paistamiseen.

"Maustakaa liha aina etukäteen"

Aihinen myönsi, että pihveistä puhuttaessa keskiöön nousee usein maustaminen, joka tuottaa suomalaisille päänvaivaa. Aihinen varoittaa luottamasta vanhaan uskomukseen, jonka mukaan ennen paistamista pihvin pintaan lisätty suola pilaisi pihvin mehukkuuden.

– Aina kun puhutaan pihvistä, niin aina puhutaan maustamisesta. Minä sanon käsi sydämellä, Raamattu vieressä, että maustakaa aina liha etukäteen. Se on vanhan liiton juttu, että se neste tulee ulos maustamisen takia, Aihinen toteaa.

– Kun pihvi menee raakana pannuun, niin maut jäävät sen sisälle, Aihinen selventää.

Keittiömestari huomauttaa, että mausteet on paras lisätä grilli- tai pannupihvin pintaan juuri ennen kypsentämisen aloittamista.

– En lähde lihaa graavaamaan, vaan siihen lisätään suola ja pippuri, ja sen jälkeen lähdetään grillaamaan. Se on eri asia, jos teet riimiporoa, sitä voi suolata vaikka neljä päivää aikaisemmin, Aihinen naureskelee.

Katso videolta, millaisen grilliaterian Kari Aihinen valmisti Huomenta Suomessa!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja