Kari Aihinen muistuttaa: Älä ikinä tee näin keittiöveitselle
Kari Aihinen kertoo parhaat tärpit kokkiveitsen käsittelyyn.
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin aiemmin kokkina ja ravintoloitsijana tunnetun Kari Aihisen uusista ravintolasuunnitelmista. Aihinen kertoi kuulumisiaan vappuviikolla MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa ja paljasti uuden ravintolansa avautuvan Helsingissä vuonna 2023.
Kokki pääsi lähetyksessä myös esittelemään veitsenkäyttötaitojaan. Aihinen kertoi, että perus kotikokki tarvitsee keittiöönsä yleensä vain muutaman hyvän veitsen.
– Kokkiveitsi on se, millä tehdään 80 prosenttia hommista. Sitten kannattaa olla tällainen pienempi veitsi. Ja kuorimisveitsi pitää tietysti olla, Kape listasi.
Kokin mukaan hyvään ja laadukkaaseen veitseen kannattaa satsata, koska parhaimmillaan se on loppuelämän veitsi. Työvälinettä pitää kuitenkin myös muistaa huoltaa ja säilyttää oikein.
Mitä virhettä keittiöveitsen kanssa ei koskaan kannata tehdä? Miten sipuli pilkotaan oikein? Katso videolta Kapen veitsikoulu!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa