"Kardemummaputki on pakkausten klassikko" – miksi tuttu mauste pakataan muoviputkiloon?

kardemumma
Muovinen kardemummaputkilo on suomalaisille hyvin tuttu. Shutterstock, Meira

Kun ruokakaupasta etsii kardemummaa, hakee monen katse maustehyllyltä muovista putkiloa. Kardemumman ainutlaatuinen pakkaus on suomalaisille tuttu, mutta miksi tämä mauste pakataan erityisellä tavalla?

TIESITKÖ? Kardemummaa kasvaa päiväntasaajan molemmin puolin mm. Intiassa ja Väli-Amerikassa. Suomeen tuodaan kardemummaa enimmäkseen Guatemalasta.

Meiran tuoteryhmäpäällikkö Johanna Martikainen kertoi Makuja.fi:lle, että kardemumma pakattiin jo vuosikymmeniä sitten eri tavalla kuin monet muut mausteet. Tuttu muovipakkaus ei ole poistunut kauppojen hyllyiltä, sillä se on jäänyt suomalaisten mieleen niin tiukasti.

– Kardemummaputki on pakkausten klassikko. Kuluttajat valitsevat edelleen noin puolet ostamastaan jauhetusta kardemummastaan putkilossa, vanhasta tottumuksesta, hän kertoo.

– Putki oli 60–70-luvuilla ainoa kardemummapakkaus markkinoilla ja hallitseva asema jäi kuluttajien tottumukseksi, Martikainen jatkaa.

Tänä päivänä kardemummaa on suomalaisissa ruokakaupoissa tarjolla myös pusseissa ja tölkeissä. Asiantuntija suositteleekin, että mikäli valinnanvaraa on, saattaa pussiin pakattu kardemumma olla muoviseen putkiloon pakattua maustetta parempi vaihtoehto.

– Pussissa tuote säilyykin hieman paremmin, eikä huku otoskärryissä niin helposti, Martikainen toteaa.

Syy siihen, että kardemummaputkiloon mahtuu juuri kahdeksan grammaa maustetta, voi mahdollisesti juontaa juurensa pullataikinan reseptistä: kahdeksan grammaa kardemummaa on nimittäin juuri sopiva annos kardemummaa puolen litran pullataikinalle. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja