Kananlihan loppuminen aiheutti kriisin – pikaruokaketjun asiakkaat ruuhkauttivat hätäkeskuksen

KFC
Kananlihan loppuminen on aiheuttanut Isossa-Britanniassa melkoisen kriisin. Shutterstock

Toimitusongelmista seurannut kananlihan loppuminen on johtanut kovaan kilpailuun kahden pikaruokaketjun välillä. 

Friteeratusta kanasta tunnettu Kentucky Fried Chicken -pikaruokaketju on elänyt viime päivät keskellä painajasmaista tilannetta. Ketjun ravintolat ovat nimittäin joutuneet sulkemaan oviaan toimitusongelmien vuoksi.

Briteissä peräti 700 ketjun ravintolaa on joutunut sulkemaan väliaikaisesti ovensa kananlihan toimitusongelmien vuoksi.

Poliisi pyytää ihmisiä lopettamaan turhat puhelut

Briteissä tilanne on äitynyt jopa niin pahaksi, että ruoan loppumisesta hätääntyneet ihmiset ovat ruuhkauttaneet hätäkeskusta soitoillaan. Poliisin mukaan he ovat saaneet päivittäin yli 10 000 soittoa kanan loppumisen vuoksi. 

Brittiläinen poliisiviranomainen onkin joutunut julkaisemaan sosiaalisessa mediassa twiitin, jossa se pyytää ihmisiä lopettamaan hätäkeskukseen soittamisen KFC-ravintolaketjuun liittyvien asioiden vuoksi.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

– Ei ole poliisiasia, jos lempiravintolasi ei tarjoile menua, jota olisit halunnut, poliisiviranomainen Tower Hamlets MPS kirjoittaa Twitterissä. 

Kilpailija on ottanut tilanteesta hyödyn irti

KFC-ketjun on arvioitu menettävän kuljetusfirman ongelmien vuoksi noin miljoona puntaa päivässä.

Veistä haavassa kääntää taatusti myös se, että hampurilaisketju Burger King on ymmärtänyt ottaa kilpailijansa huonosta tilanteesta kaiken hyödyn irti. Hampurilaisketjun on nähty viime päivinä mainostavan ravintoloitaan lauseella ”Meiltä ei ole kana loppu”.  

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Tässä ei ole suinkaan kaikki, sillä Burger King on ryhtynyt myös konkreettisiin toimiin kalastellakseen vihaisia asiakkaita puolelleen. Burger Kingin on muun muassa uutisoitu tarjonneen eräälle KFC-ketjun tilanteeseen ärsyyntyneelle naiselle ilmaiset kanaruoat vuoden ajaksi. 

Lähde: Metro 

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja