Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kanaleike minttuisella hernepyreellä

Julkaistu 04.04.2018 18:21

Lämminhenkisen runsasmakuinen kanaleike saa piristystä minttuisesta hernepyreestä.

Maanantai on meillä yleensä lohturuokapäivä. En liiemmin pidä tuosta termistä ja ajattelenkin sitä hiukan ”virallista” määritelmää vastaan. Silloin kokataan syvän pehmeitä makuja terveysaspekteja karttaen. Ei varsinaista mättöä, mutta juusto liittyy usein vahvasti mukaan. Ja kana.

Teki mieli schnitzeliä, mutta tiesin vaimon haluavan mielummin kanaa. Paneroitu broilerleike on sellaisenaan hiukan tylsä enkä halunnut höysteeksi pastaa. Halusin jotain uutta. Fish and chipseissä törmää usein hernesoseeseen. Hiukan väriä ruokaan. Tehdään sellaista. Sävytteeksi minttua. Lisäksi vielä risottoa, että nälkä varmasti lähtee. Hyvää tuli. Sopii arkeen ja vähän rentoon juhlavampaankin menoon, kun vähän pursottelee nätisti.

PS. Tsekkaa risottoreseptit!

Kanaleike minttuisen hernepyreen kera
4 hlölle

Kanaleike:
4 luutonta broilerin rintafilettä
2-3 dl korppujauhoa
1,5-2 dl vehnäjauhoja
1-2 kananmunaa
suolaa
mustapippuria
voita tai öljyä paistamiseen
sitruunalohko mukaan

Hernepyree:
1 pss pakasteherneitä (200 g)
1 dl tuoretta minttua
1 pienen sitruunan raastettu kuori
1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
2 rkl voita, pehmeänä
suolaa
mustapippuria

Tee ensin hernepyree. Sulata herneet joko huoneenlämmössä, mikrossa (kipossa pienen veden kera) tai varovasti pienessä kattilassa (ettei väri kärsi). Lisää herneet astiaan, jossa voit soseuttaa ne sauvasekoittimella. Lisää sekaan valkosipuli, voi, sitruunaraaste ja minttua ja surata sileäksi. Maista ja mausta suolalla ja pippurilla. Lämmitä varovasti ennen tarjoilua.

Perhosta broilerifileet halkaisemalla ne veitsellä paksuussuunnassa melkein loppuun asti ja taittamalla ohuemmaksi ja isommaksi leikkeeksi. Voit vielä nuijia tasaiseksi ja ohkaisemmaksi. Tai sitten nuijit fileet kokonaan voimalla.

Paneroi leikkeet. Levitä yhdelle lautaselle vehnäjauhoa, toiselle vatkattua kananmunaa ja kolmannelle korppujauhoja. Mausta leikkeet suolalla ja pppurilla. Pyöritä ne vehnäjauhoissa, ravista ylimääräiset jauhot pois. Pyöräytä kauttaaltaan kananmunassa ja pyöritä kauttaaltaan korppujauhoissa.

Lämmitä pannu kuumaksi ja laita pohjalle voita tai öljyä tai molempia. Paista leikkeet kauniin kullanruskeiksi. Voit laittaa valmiit lämpimään uuniin, kun paistat loput.

Tarjoile leikkeet minttuisen hernepyreen ja sitruunalohkon kera. Voit lisätä mukaan myös risottoa.

Lisää aiheesta:

Tuoretomaattikeitto katkaravuillaYrttinen frittikuha, kurkkusalaatti ja limemajoneesiMoussaka - yllättävän helppo ja pirun herkullinen!Maukkaan raikas kanakebabHäränrinta + punajuuri = tyylikäs kimppakivaBorssikeitto hirvenlihalla ja piparjuurikermalla
broilerikanareseptikanaruokabroilerireseptihernehernepyree
hernesose
lohturuoka

Tuoreimmat aiheesta

broileri
  • 28.11.201909:40
    Marsala-kana

    Marsala-kana – helppo, nopea ja herkullinen

  • 11.11.201911:00
    joulu

    Pikkujoulukana

  • 20.08.201907:47
    lohturuoka

    Mehevä maissi-kanapannu

  • 10.07.201910:11
    italialainen

    Italialainen, tomaattinen kanapata valkopavuilla

  • 03.07.201909:55
    grillausresepti

    Pollo alla Diavola – grillattu kokonainen kana