Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kanaa senegalilaisittain - osa 1 - Kelewele-kana

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 20.07.2016 14:32

Afrikkalainen ruoka on nousemassa ensimmäistä kertaa kunnolla esiin. Siitä on povattu lattariruokabuumin manttelinperijää. Puhe afrikkalaisuudesta on tietty yhtä typerää kuin nimittää jotain safkaa eurooppalaiseksi tai aasialaiseksi. Afrikka on pirun iso manner ja sinne mahtuu monen tyyppistä keittiötä ja kulttuuria. 

MTV Oy, All rights reserved

Aloitin oman tutustumisen länsirannikolla sijaitsevasta Senegalista keittiömestari Pierre Thiamin kirjan myötä. Ruoat ovat maanläheisiä, täynnä lämpimiä makuja maalta ja mereltä. Houkuttelevia reseptejä löytyy runsaasti, mutta raaka-aineiden saatavuus meidän leveysasteilla heittää suurehkon haasteen.

Tein ensimmäisenä pari helppoa kanaruokaa, jotka antavat viitettä aurinkoisesta keittiöstä. Ei mitään erikoista, mutta silti mauiltaan erilaista. Senegalilaista soul foodia. Odotan talvea ja kirjan runsaita pataruokia.

Ensimmäinen kanaherkku on saanut innoituksensa ghanalaisesta katuruoasta nimeltään kelewele, jossa on paistettuja ja maustettuja keittobanaaneita. Uppopaistoon menevät tässä kuitenkin broilerin fileet senegalilaisittain jauhetulla maapähkinällä ja mausteseoksella kuorrutettuna. En löytänyt lisukkeeksi keittobanaaneja, joten korvasin ne kirjan vinkin pohjalta bataattimuusilla. Erinomainen kombo ja upeat värit!

Kelewele-kana

neljälle

4 broilerin fileetä tai koipea

2 dl maapähkinäjauhoa

2 tl jauhettua inkivääriä

2 tl sipulijauhetta

2 tl valkosipulijauhetta

2 tl cayennepippuria

1 tl mustapippuria

2 rkl suolaa

2 dl vehnäjauhoa

1 l maapähkinäöljyä (tai rypsi- tai auringonkukkaöljyä)

paistettuja keittobanaaneita tai bataattimuusia

kevyesti paistettua vihreää (esim. mangoldia, mustakaalia, punajuurenlehtiä jne.)

Sekoita isossa kulhossa maapähkinäjauhe ja mausteet. Pyöritä broilerin paloja kauttaaltaan seoksessa. Laita kulhon päälle kelmu ja anna maustua jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Tee bataattimuusi tai paista keittobanaanit. Paista vihreät kevyesti. Kuumenna frittiöljy 180 asteeseen. Pyöräytä kanapalat vehnäjauhoissa, ravistele turhat jauhot pois upota kuumaan öljyyn. Anna kypsyä 10-15 min. Tarjoile paistettujen keittobanaanien tai bataattimuusin kera sekä laita vielä höysteeksi paistettua vihreää.

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Mustapapu-mango -enchiladat uunissa – supervegemakua!Pav Bhaji – suosittu intialainen vege-katuruokaLahmacun-vegeburgeriKung Pao - kiinalainen klassikko kanasta, maapähkinöistä ja chilistäKalaa japanilaisen peston ja salaatin keraIntialainen voikana - syntisen hyvää
afrikkalainen ruokabroilerifriteerausfrittikanakanaruokareseptiSenegaluppopaisto