Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kana-Alfredo -lasagnerullat - juustonrakastajan unelma

Julkaistu 26.02.2017 17:46

Maukas ja tuhti juustonrakastajan unelmaruoka. Parmesaania, ricottaa, mozzarellaa, kermaa, voita. Ja kanaa päälle.

Olen napsinut Facebookin lyhyistä kokkausvideoista muutaman loistavan reseptin. Taas löytyi uusi. Alfredo-kastike on klassikko pastan kera. Simppeli soosi voista, kermasta ja parmesaanista ei voi olla kuin hyvä. Nyt mukaan vedetään vielä ricottaa ja mozzarellaa sekä revittyä kanaa. Seos kääräistään lasagnelevyn sisään ja paahdetaan kullankeltaiseksi. Todellinen juustonrakastajan ruoka! Supermaukas ja varsin tuhti makupala.

Oikaisin sen verran, että ostin elämäni ensimmäisen kaupan grillikanan, jonka nyhdin riekaleiksi ja keitin luista liemen pakkaseen. Lihaa jäi yli, josta syntyi helposti seuraavan päivän ruoka.

Kana-Alfredo-lasagnerullat
2,5 dl kypsää, revittyä kanaa
4 dl Alfredo-kastiketta (resepti alla)
6-10 lasagnelevyä koosta riippuen, esikeitettynä tai parhaimmillaan tuorepastana
1 kananmuna
500 g ricottaa (2 pkt)
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl kuivattua oreganoa
1,5 dl parmesaaniraastetta
2 palloa mozzarellaa, revittynä
suolaa
mustapippuria
lehtipersiljaa koristeeksi

Tee ensin Alfredo-kastike. Jos käytät kuivattuja lasagnelevyjä, keitä ne notkeiksi. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita kulhossa ricotta, kananmuna, parmesaaniraaste, puolet revitystä mozzarellasta, valkosipulijauhe, oregano, kana ja suola sekä pippuri. Maista ja mausta tarvittaessa.

Kaada hiukan Alfredo-soosia uunivuoan pohjalle ja levitä tasaiseksi. Levitä kana-juustoseosta lasagnerullien päälle. Rullaa levyt rullaksi ja asettele vuokaan. Kaada loput Alfredo-kastikkeesta rullien päälle. Levittele loput mozzarellat pinnalle.

Hauduta uunissa 20 minuuttia tai kunnes pinta alkaa kuplia ja saada kaunista väriä. Ota uunista ja ripottele pinnalle lehtipersiljaa.

Alfredo-kastike
100 g voita
2,5 dl kuohukermaa
5 dl raastettua parmesaania
suolaa
mustapippuria

Sulata voi kattilassa ja lisää kerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää parmesaaniraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut ja soosi on sileä.

Lisää aiheesta:

Pasta Alfredo kolmeen tapaan. Kermainen pasta toimii myös kanalla.Vasikka-cannellonit anjovis-valkokastikkeellaJärjettömän herkullista, mutta terveellistä! Kolme uutta tapaa korvata perinteiset tortillalätytKermaisen tuhti kurpitsa-pinaattilasagneJuustohampurilaislasagne on kahden suosikkiruoan täydellinen yhdistelmä: ”Tämä resepti on mieletön” Perunapizza - helppo, hauska ja nopea
pastalasagnelasagnerullajuustoruokabroilerikanakanaruokaitalialainenAlfredo-kastike

Tuoreimmat aiheesta

pasta
  • 11.12.201914:31
    vegeruoka

    Helppo chilinen kirsikkatomaattipasta rapsakoilla kapriksilla

  • 29.11.201909:11
    italialainen

    Italialainen makaronilaatikko – maistuu tämäkin koko perheelle

  • 22.11.201909:21
    talviruoka

    Pastaa linsseillä – jumalattoman hyvä ja syvä talviruoka

  • 04.11.201913:50
    simpukat

    Spaghetti alle vongole – simpukkapasta on lempiruokani ja näin se pitää tehdä

  • 09.10.201917:50
    italialainen

    Avoin lasagne jokiravunpyrstöillä