Monien tyylikkäiden ravintoloiden menusta löytyy rapeaksi paistettuja, suolaisia kampasimpukoita mitä erilaisimpien lisukkeiden kera tarjoiltuna. Kampasimpukat onnistuvat myös kotikokilta!
Kampasimpukat alkavat pikkuhiljaa rantautumaan myös Suomessa kotikokkien keittiöihin. Suomalaiset suhtautuvat monesti hieman epäilevästi simpukkaruokien valmistukseen, koska niitä ei ole perinteisesti valmistettu pohjoismaisissa keittiöissä. Simpukoiden valmistaminen on kuitenkin melko helppoa, kun tietää muutama perusasiaa.
Toinen simpukoihin liittyvä myytti on, että ne olisivat Suomessa kalliita. Kampasimpukoita saa kuitenkin kohtuulliseen kilohintaan hyvin varustelluista ruokakaupoista. Niitä myydään myös pakasteena. Kannattaa huomioida, että kampasimpukoita ei tarvitse ostaa kuin kaksi tai kolme kappaletta per syöjä.
Jos haluat tarjoilla kampasimpukat oikein hienosti, hanki tyhjiä kampasimpukan kuoria ja tarjoile simpukat suoraan kuoresta. Lisää kuoreen kampasimpukan alle muut täytteet!
Kampasimpukoiden ostaminen
Kannattaa ostaa mahdollisimman laadukkaita kampasimpukoita. Tuloksen huomaa maussa ja valmistusvaiheessa. Älä osta kampasimpukoita liikaa: vain pari kampasimpukkaa syöjää kohden on tarpeeksi, vaikka ne ovat pieniä.
Osta kaupasta myös mahdollisimman laadukasta öljyä paistamista varten, jos sellaista ei vielä löydy kotoasi. Huonolaatuisen öljyn maku tarttuu miedonmakuiseen simpukkaan herkästi ja pilaa makuelämyksen.
Esivalmistelut
Jos kampasimpukassa on jäljellä sen pieni ”jalka”, nyppäise jalka pois ennen paistamista. Tämä ”jalka” muistuttaa hieman pientä evää. Se on täysin syötävä, mutta se voi tuntua suussa vähän sitkeältä. Suuresta osasta kaupoissa myytävistä kampasimpukoista on poistettu tämä evä jo valmiiksi.
