Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kammoatko majoneesin valmistamista? Näillä vinkeillä onnistut

Shutterstock
Julkaistu 10.02.2015 17:32
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Majoneesin valmistaminen kotioloissa mielletään usein haastavaksi saavutukseksi. Kun käytössä on tuoreet raaka-aineet ja muutama tärkeä vinkki, voi jokainen kuitenkin onnistua tekemään elämänsä parasta majoneesia alkutekijöistä.

Kolmanneksi tammikuun lopussa pidetyissä kokkien olympialaisissa, Bocuse d'Orissa, sijoittunut huippukokki Tommy Myllymäki kertoo kirjassaan Parhaat kastikkeet vinkkinsä siihen, kuinka majoneesi valmistuu kotioloissa.

Kaksi tärkeää sääntöä

Majoneesin onnistumisen kannalta kaikkein olennaisimpina seikkoina Myllymäki pitää sitä, että siihen käytetyt ainekset ovat samanlämpöisiä ja sitä, että munankeltuaisen ja öljyn suhde on tasapainossa.

Myllymäki muistuttaa, että majoneesin rakenteen kanssa kannattaa olla tarkkana silloin, kun se ei tule suoraan purkista.

– Majoneesin tulee olla tarpeeksi paksua, ei juoksevaa. Tee siitä mieluummin liian paksua kuin liian ohutta, jotta voit helposti laimentaa sitä jälkeenpäin, Myllymäki vinkkaa kirjassaan.

Oikeilla kikoilla liian paksun tai liian juoksevankin majoneesin voi pelastaa.

– Lisää vettä, jos majoneesista uhkaa tulla liian munaista. Jos siitä tulee liian juoksevaa, voit paksuntaa sitä lisäämällä siihen kermaviiliä, Myllymäki kirjoittaa.

Tommy Myllymäen majoneesi

3 munankeltuaista
3 tl puna- tai valkoviinietikkaa
3 tl dijoninsinappia
1 litra ruokaöljyä
suolaa

1. Vatkaa munankeltuaiset, viinietikka ja sinappi keskenään.

2. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Kastikkeesta tulee paksua eikä liian hapanta.

Lähde: Parhaat kastikkeet, Tommy Myllymäki, Minerva 2014

Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa!

Lisää aiheesta:

Nämä kokkikoulussa opetettavat asiat jokaisen kotikokin pitäisi tietää: "Tulevat usein tarpeeseen"Santerin nokkelaa niksiä on testattava – kokki hehkuttaa majoneesikikkaa: "Harva ehkä tietää"Henri Alén ylistää Raija-tädin helppoa kanaruokaa: "Ihanan mureaa ja suussa sulavaa – nopeaa, kohtuuhintaista ja ennen kaikkea täyttävää"10 herkullista vinkkiä täydelliseen munakokkeliin – mikä vinkeistä on oma suosikkisi?Vinkit, joilla et voi epäonnistua – näin syntyy täydellinen munakasTäydellinen kastike lihalle, kanalle ja kalalle – älä osta tätä valmiina kaupasta!
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 14:52
    Sairaudet ja taudit

    Tutkimusväite: Jo yksi kevytlimu päivässä voi lisätä maksasairauden riskiä

  • 11:14
    Linnan juhlat

    Ravintolayrittäjä Elias ilahtui Linnan juhlien säräuutisesta – "Suurin osa ei tiedä"

  • 09:17
    Linnan juhlat

    Poikkeuksellinen perinneruoka Linnan juhliin: Valmistaminen kestää jopa 4–5 päivää

  • 08:58
    Linnan juhlat

    Nyt paljastui tietoa Linnan juhlien ruoista

  • Eilen16:59
    Juomat

    "Olutsekoilulle" stoppi: Vanha suosikki on taas hitti