Kammoatko majoneesin valmistamista? Näillä vinkeillä onnistut

shutterstock_171356777(1)
Shutterstock

Majoneesin valmistaminen kotioloissa mielletään usein haastavaksi saavutukseksi. Kun käytössä on tuoreet raaka-aineet ja muutama tärkeä vinkki, voi jokainen kuitenkin onnistua tekemään elämänsä parasta majoneesia alkutekijöistä.

Kolmanneksi tammikuun lopussa pidetyissä kokkien olympialaisissa, Bocuse d'Orissa, sijoittunut huippukokki Tommy Myllymäki kertoo kirjassaan Parhaat kastikkeet vinkkinsä siihen, kuinka majoneesi valmistuu kotioloissa.

Kaksi tärkeää sääntöä

Majoneesin onnistumisen kannalta kaikkein olennaisimpina seikkoina Myllymäki pitää sitä, että siihen käytetyt ainekset ovat samanlämpöisiä ja sitä, että munankeltuaisen ja öljyn suhde on tasapainossa.

Myllymäki muistuttaa, että majoneesin rakenteen kanssa kannattaa olla tarkkana silloin, kun se ei tule suoraan purkista.

– Majoneesin tulee olla tarpeeksi paksua, ei juoksevaa. Tee siitä mieluummin liian paksua kuin liian ohutta, jotta voit helposti laimentaa sitä jälkeenpäin, Myllymäki vinkkaa kirjassaan.

Oikeilla kikoilla liian paksun tai liian juoksevankin majoneesin voi pelastaa.

– Lisää vettä, jos majoneesista uhkaa tulla liian munaista. Jos siitä tulee liian juoksevaa, voit paksuntaa sitä lisäämällä siihen kermaviiliä, Myllymäki kirjoittaa.

Tommy Myllymäen majoneesi

3 munankeltuaista
3 tl puna- tai valkoviinietikkaa
3 tl dijoninsinappia
1 litra ruokaöljyä
suolaa

1. Vatkaa munankeltuaiset, viinietikka ja sinappi keskenään.

2. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Kastikkeesta tulee paksua eikä liian hapanta.

Lähde: Parhaat kastikkeet, Tommy Myllymäki, Minerva 2014

Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja