Kalorit palamaan – apua saat näistä ruoista!

kananmunat
Shutterstock

Salilla hikoilu ei ole ainoa tapa polttaa kaloreita. Lue kätevät ruokavinkit!

Laita aineenvaihdunta käyntiin ja polta ylimääräisiä kaloreita päivittäin! Testaa nämä Women's Health -sivuston listaamat, kalorienpolttoa edistävät ihmeruoat.

Kananmunat

Kananmunat ovat ylivertainen proteiininlähde. Ne sisältävät yhdeksää tärkeää aminohappoa, joita elimistö tarvitsee kukoistaakseen. Useissa tutkimuksissa on huomattu, että kananmunaa sisältävä aamiainen pitää olon kylläisenä pidempään, vähentää päivän aikana nautittua kalorimäärää ja auttaa pudottamaan painoa. Tutkimusten mukaan proteiinipitoinen aamupala vähentää ruokahalua koko päivän ajan.

Chia-siemenet

Nämä supersiemenet ovat tulvillaan terveellisiä, tulehduksia estäviä rasvoja, proteiinia ja kuitua. Lisäksi chia-siemenet auttavat pitkittämään kylläisyyden tunnetta. Jo ruokalusikallisessa tätä superherkkua on 2 500 milligrammaa omega-3-rasvahappoja, 4,5 grammaa kuitua, 3 grammaa proteiinia ja runsaasti fytoravintoaineita.

Kaneli

Tämä mauste on oikea rasvanpolttoaine. Se buustaa aineenvaihduntaa ja sen on myös todistettu auttavan elimistöä estämään glukoosin imeytymisen ja parantavan insuliinin vaikutusta sokerin puhdistamiseen elimistöstä. Kanelin tulehduksia estävät ominaisuudet auttavat myös ehkäisemään ylipainon vaikutuksia. Lisäksi kanelin on todistettu hidastavan vatsan tyhjentymistä, mikä tasaamalla verensokeria hidastaa sen pääsyä ohutsuoleen. Kokeile lisätä kanelia vaikka aamukahvin joukkoon!

TESTAA MYÖS TÄMÄ RESEPTI:  Kanacurry Bombay

Marjat

Marjoissa on paljon polyfenoleja eli yhdisteitä, jotka auttavat suojaamaan sydän- ja verisuonitaudeilta. Eniten näitä suojaavia vaikutuksia on karpaloissa, mansikoissa ja mustikoissa. Tutkimukset osoittavat, että nämä tulehduksia estävät yhdisteet muun muassa vähentävät painonnousua.

Inkivääri

Inkivääriä kannattaa lisätä ruokiin, sillä tällä mausteella on todettu olevan muun muassa tulehduksia estäviä ominaisuuksia. Lisäksi se helpottaa näläntunnetta, lisää rasvanpolttoa ja auttaa lievittämään esimerkiksi turvotusta ja pahoinvointia.

Vihreä tee

Vihreästä teestä on suuri apu painonpudotukseen ja rasvanpolttoon. Sen on todettu auttavan painonpudotuksessa sen aineenvaihduntaa kiihdyttävien ominaisuuksien takia. Lisäksi sillä on muutenkin teelaaduista suurimmat terveysvaikutukset.

Cayenne-pippuri

Cayenne-pippureiden sisältämä kapsaisiini piristää aineenvaihduntaa huimasti. Eräässä tutkimuksessa huomattiin, että ihmiset söivät 60 kilokaloria vähemmän, kun heidän ruokaansa oli lisätty cayenne-pippuria – verrattuna ihmisiin, jotka söivät ruoan mausteitta.

LUE MYÖS:

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja