Kaipaatko vaihtelua välipaloihin? Kokeile kesäisiä vaihtoehtoja

valipala,-pähkinät,-jogurtti,-jäätelö
Vaihtelevilla välipaloilla voi piristää päivää. Shutterstock

Välipalojen keksiminen on ajoittain hieman hankalaa ja useimmat kangistuvatkin samoihin vanhoihin kaavoihin. Ei ihme jos välipalat alkavat kyllästyttämään ja mieli tekee käydä nappaamassa jotain pientä ja epäterveellistä naposteltavaa kaupasta.

Vesimeloni ja fetasalaatti

Vesimeloni maistuu ihanalta ja sisältää paljon vettä. Tästä syystä tämä herkku pitääkin nälän loitolla. Pilko tarvittava määrä vesimelonia ja lisää joukkoon fetaa ja esimerkiksi ruohosipulia. Annos kannattaa syödä heti, koska vesimelonin rakenne muuttuu nopeasti.

Pekoni ja hunajamelonisalaatti

Valmista herkullinen ja yksinkertainen välipala hunajamelonista ja pekonista. Pilko hunajamelonit suuriksi palasiksi ja paista pekoni pannulla. Yhdistä puolikas pekonin palanen yhden suuren hunajamelonin kanssa ja nauti!

Hedelmäkulho

Yhdistele lempihedelmiäsi samaa kulhoon. Kesällä marjat ovat myös parhaimmillaan, joten yhdistele esimerkiksi mansikoita, kirsikoita, omenoita ja ananasta samaiseen kippoon.

Jogurttia ja marjoja

Jogurtti ja marjat ovat klassinen, maistuva ja terveellinen välipala. Tämän annoksen ansioista saat kuituja ja kalsiumia, jotka pitävät nälän loitolla pidempään.

Dipattuja kasviksia

Herkullisen dipin ansiosta kaikki vihannekset maistuvat todella hyvältä. Pilko esimerkiksi porkkanaa, selleriä, kurkkua tai parsakaalia ja dippaa niitä esimerkiksi tacodipissä.

Smoothie

Smoothiet maistuvat lähestulkoon aina hyvältä ja sellaisen voi valmistaa melkein mistä aineista tahansa. Valitse mieleisiä hedelmiä, vihanneksia tai marjoja ja sekoita ne esimerkiksi veden tai jogurtin kanssa ja nauti.

Resepti:

2 ½ dl lehtikaalia

2 ½ dl tuoreita marjoja

puolikas banaani

1 dl vettä

5 jääpalaa

Terveysjäätelö

Voit valmistaa jäätelön esimerkiksi avokadosta, mansikoista tai omenoista. Ohjeet avokadojäätelölle löytyy täältä ja marjaisille ja muille hedelmäjäätelöille täältä.

Pähkinäsekoitus

Yhdistele itse erilaisia pähkinöitä, rusinoita, kookoshiutaleita ja muroja kulhoon ja napostele niitä töissä pitkin päivää. Voit myös halutessasi ripotella joukkoon myös tummaa suklaata.

Makuja-sivuston Facebook-fanina luet ensimmäisenä keittiömaailman kuumimmat uutiset, saat ruokablogaajien sekä huippukokkien reseptit ja voit osallistua herkullisiin kilpailuihin!  

Lähde: Womanitely

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!