Kaikkien aikojen kalleimmat ruoat – 3000 euron maustetta voi olla sinunkin kotonasi!

Tryffelit
Shutterstock

Ruoan hinta on tiettävästi noussut viime vuosina ympäri maapalloa. Silti herää ihmetys siitä, miten paljon jotkut harvinaiset ruoat voivat maksaa – ja ennen kaikkea, ostaako kukaan niitä.

Ruoan hinta nousee vaikean valmistusprosessin tai harvinaisen raaka-aineen perusteella nopeasti. Jotkut ruokalajit voivat maksaa jopa tuhansia euroja. Katso alla olevasta listasta, mitä tietyt erityisen harvinaiset ruokalajit oikein maksavat!

1. Serbialainen pule-juusto

Niin kutsuttu pule-juusto on valmistettu Serbiassa aasinmaidosta. Yhden juustokilon valmistukseen kulutetaan peräti 25 litraa aasinmaitoa. Pule-juustossa on hyvin erikoinen, savuinen ja voimakas haju.

Hinta: n. 1000 euroa per kilo 

2. Tyyris paimentolaislimppu

Isossa-Britanniassa sijaitseva Hobbs House Bakery -leipomo valmistaa ja myy limppua, joka tehdään harvinaisesta, yli 55 vuotta vanhasta hapantaikinajuuresta. Reseptissä käytetään myös orgaanista spelttijauhoa ja lähdevettä.

Hinta: 26 euroa per limppu

3. Almas-kaviaari

Tämä harvinainen, Iranista tuleva keltainen kaviaari myydään 24 karaatin kullasta valmistetussa tölkissä. 

Hinta: 18 000 euroa

4. Wagyu-pihvi

Wagyu-liha on kallis, japanilainen lihalaatu, joka tunnetaan siitä, että se on erityisen pehmeää ja helposti marmoroituvaa.

Kalifornialaisessa Tiato-ravintolassa on listalla annos, joka sisältää wagyu-lihaa, tryffeleitä, ankanmaksalientä, käsin kasvatettuja pavunversoja ja harvinaisen sinisen ravun lihasta tehtyjä nuudeleita. Myytyjen annosten tuotto menee Los Angelesin ja Orange Countyn lastensairaalalle.

Hinta: n. 4000 euroa

5. Maailman kallein mauste

Sahrami on tiettävästi maailman kallein mauste. Sahramia kasvatetaan Iranissa, Turkissa, Kreikassa, Intiassa, Marokossa ja Espanjassa. Puoli kiloa sahramia sisältää jopa 75000 säiettä. Sahrami täytyy kerätä talteen aamunkoiton ja aamukymmenen välillä. Sahramia myydään kuitenkin yleensä tavallisissa ruokakaupoissa, erittäin pienissä erissä, joten sinunkin kotoasi saattaa löytyä tätä huippukallista herkkua.

Hinta: 3000 euroa per kilo

6. 8 erilaista suklaata ja syötävää kultaa

Tämä jäätelöannos sisältää kahdeksaa erilaista, harvinaista suklaalaatua ja 5 grammaa 23 karaatin syötävää suklaata. Jäätelö tarjoillaan lisäksi maljasta, jota reunustavat timantit. Kaupan päälle saa kultaisen lusikan, jonka voi viedä kotiin mukanansa. Luksuurin jäätelöannoksen voi Finance Onlinen artikkelin mukaan ostaa kolmesta eri ravintolasta New Yorkista. 

Hinta: n. 18 600 euroa

7. Albarragena jamon iberico de bellota

Tätä harvinaista porsaanlihaa saadaan possuista, jotka on kasvatettu Extremaduran alueella Espanjassa. Possuille syötetään vain tammenterhoja ja tietynlaisia juuria. Liha myydään DNA-sertifikaatin kera. 

Hinta: 2000 euroa

8. Tryffelit

Tryffelisienet ovat yksi maailman tunnetuimpia luksusraaka-aineita. Tryffelit kasvavat maanpinnan alla tiettyjen puiden juurella, ja niitä metsästetään koulutettujen tryffelisikojen avulla. Maailman tryffelivarannot ovat pienet, eikä tarkalleen tiedetä, paljonko niitä on jäljellä. 

Hinta: noin 2200 euroa per kilo

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja