Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kaikkien aikojen kalleimmat ruoat – 3000 euron maustetta voi olla sinunkin kotonasi!

Shutterstock
Julkaistu 29.07.2014 08:01

MTV LIFESTYLE

Ruoan hinta on tiettävästi noussut viime vuosina ympäri maapalloa. Silti herää ihmetys siitä, miten paljon jotkut harvinaiset ruoat voivat maksaa – ja ennen kaikkea, ostaako kukaan niitä.

Ruoan hinta nousee vaikean valmistusprosessin tai harvinaisen raaka-aineen perusteella nopeasti. Jotkut ruokalajit voivat maksaa jopa tuhansia euroja. Katso alla olevasta listasta, mitä tietyt erityisen harvinaiset ruokalajit oikein maksavat!

1. Serbialainen pule-juusto

Niin kutsuttu pule-juusto on valmistettu Serbiassa aasinmaidosta. Yhden juustokilon valmistukseen kulutetaan peräti 25 litraa aasinmaitoa. Pule-juustossa on hyvin erikoinen, savuinen ja voimakas haju.

Hinta: n. 1000 euroa per kilo 

2. Tyyris paimentolaislimppu

Isossa-Britanniassa sijaitseva Hobbs House Bakery -leipomo valmistaa ja myy limppua, joka tehdään harvinaisesta, yli 55 vuotta vanhasta hapantaikinajuuresta. Reseptissä käytetään myös orgaanista spelttijauhoa ja lähdevettä.

Hinta: 26 euroa per limppu

3. Almas-kaviaari

Tämä harvinainen, Iranista tuleva keltainen kaviaari myydään 24 karaatin kullasta valmistetussa tölkissä. 

Hinta: 18 000 euroa

4. Wagyu-pihvi

Wagyu-liha on kallis, japanilainen lihalaatu, joka tunnetaan siitä, että se on erityisen pehmeää ja helposti marmoroituvaa.

Kalifornialaisessa Tiato-ravintolassa on listalla annos, joka sisältää wagyu-lihaa, tryffeleitä, ankanmaksalientä, käsin kasvatettuja pavunversoja ja harvinaisen sinisen ravun lihasta tehtyjä nuudeleita. Myytyjen annosten tuotto menee Los Angelesin ja Orange Countyn lastensairaalalle.

Hinta: n. 4000 euroa

5. Maailman kallein mauste

Sahrami on tiettävästi maailman kallein mauste. Sahramia kasvatetaan Iranissa, Turkissa, Kreikassa, Intiassa, Marokossa ja Espanjassa. Puoli kiloa sahramia sisältää jopa 75000 säiettä. Sahrami täytyy kerätä talteen aamunkoiton ja aamukymmenen välillä. Sahramia myydään kuitenkin yleensä tavallisissa ruokakaupoissa, erittäin pienissä erissä, joten sinunkin kotoasi saattaa löytyä tätä huippukallista herkkua.

Hinta: 3000 euroa per kilo

6. 8 erilaista suklaata ja syötävää kultaa

Tämä jäätelöannos sisältää kahdeksaa erilaista, harvinaista suklaalaatua ja 5 grammaa 23 karaatin syötävää suklaata. Jäätelö tarjoillaan lisäksi maljasta, jota reunustavat timantit. Kaupan päälle saa kultaisen lusikan, jonka voi viedä kotiin mukanansa. Luksuurin jäätelöannoksen voi Finance Onlinen artikkelin mukaan ostaa kolmesta eri ravintolasta New Yorkista. 

Hinta: n. 18 600 euroa

7. Albarragena jamon iberico de bellota

Tätä harvinaista porsaanlihaa saadaan possuista, jotka on kasvatettu Extremaduran alueella Espanjassa. Possuille syötetään vain tammenterhoja ja tietynlaisia juuria. Liha myydään DNA-sertifikaatin kera. 

Hinta: 2000 euroa

8. Tryffelit

Tryffelisienet ovat yksi maailman tunnetuimpia luksusraaka-aineita. Tryffelit kasvavat maanpinnan alla tiettyjen puiden juurella, ja niitä metsästetään koulutettujen tryffelisikojen avulla. Maailman tryffelivarannot ovat pienet, eikä tarkalleen tiedetä, paljonko niitä on jäljellä. 

Hinta: noin 2200 euroa per kilo

Lähde: Finance Online

Lisää aiheesta:

Pitkäikäisyyden asiantuntija paljastaa aamupalavalintansa – eikä se ole kaurapuuroRavitsemusterapeutti ylistää elintarviketta, joka hänen keittiöstään löytyy aina: "Paljon kuitua ja proteiinia"Vähäkalorinen ihmeruoka kasvattanut suosiotaan räjähdysmäisesti – povataan yhtä suurta hittiä kuin naudanlihasta: "Et huomaa eroa"Näitä povataan vuoden 2020 ruokien megahiteiksi: Miltä kuulostaisi alkoholitee tai mysteerimaut?Viisi tulevaisuuden superruokaa, jotka voivat päätyä sinunkin lautasellesi – kuinka monta näistä tiedät? 11 asiaa, joita et tiennyt sushista
Maailman keittiötMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Maailman keittiöt
  • 28.07.202411:45
    Ruoka

    Ainesosat, jotka kuuluvat olennaisesti kreikkalaiseen keittiöön – "Useimpien reseptien perusta"

  • 21.02.202213:09
    Ruoka

    Juhli olympiakultaa venäläisen klassikkoruoan voimin – Harri Syrjäseltä "sairaan hyvä" resepti juhlan kunniaksi: "Leijonat söi Venäjän, syö säkin"

  • 17.01.202208:48
    Ruokaniksit

    Marinan burritoniksi keräsi jättiyleisön – "Tekniikkasi on virheetön"

  • 01.11.202113:15
    Ruoka

    Harri kehitti "törkeän hyvän" version suosikkiruoasta: "Toivottavasti kukaan ei suutu"

  • 18.10.202118:58
    Ruoka

    Harri pisti supersuositun kanaruoan uuteen uskoon – somessa innostuttiin: "Mä haluun tota NYT"