Ruoan hinta on tiettävästi noussut viime vuosina ympäri maapalloa. Silti herää ihmetys siitä, miten paljon jotkut harvinaiset ruoat voivat maksaa – ja ennen kaikkea, ostaako kukaan niitä.
Ruoan hinta nousee vaikean valmistusprosessin tai harvinaisen raaka-aineen perusteella nopeasti. Jotkut ruokalajit voivat maksaa jopa tuhansia euroja. Katso alla olevasta listasta, mitä tietyt erityisen harvinaiset ruokalajit oikein maksavat!
1. Serbialainen pule-juusto
Niin kutsuttu pule-juusto on valmistettu Serbiassa aasinmaidosta. Yhden juustokilon valmistukseen kulutetaan peräti 25 litraa aasinmaitoa. Pule-juustossa on hyvin erikoinen, savuinen ja voimakas haju.
Hinta: n. 1000 euroa per kilo
2. Tyyris paimentolaislimppu
Isossa-Britanniassa sijaitseva Hobbs House Bakery -leipomo valmistaa ja myy limppua, joka tehdään harvinaisesta, yli 55 vuotta vanhasta hapantaikinajuuresta. Reseptissä käytetään myös orgaanista spelttijauhoa ja lähdevettä.
Hinta: 26 euroa per limppu
3. Almas-kaviaari
Tämä harvinainen, Iranista tuleva keltainen kaviaari myydään 24 karaatin kullasta valmistetussa tölkissä.
