Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

"Kaikki raaka-aineet pääsevät pääosaan" – huippukokki paljastaa täydellisen cevichen salaisuuden

Perinteisen cevichen tekoon tarvitaan ainoastaan viisi raaka-ainetta.
Perinteisen cevichen tekoon tarvitaan ainoastaan viisi raaka-ainetta. Shutterstock
Julkaistu 12.10.2016 08:40
Toimittajan kuva

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Perulainen huippukokki paljastaa, kuinka perinteisestä alkuruoasta saa entistäkin maistuvamman. 

Yksi perulaisen keittiön tunnetuimmista ruokalajeista on monelle meistäkin tuttu ceviche. Ceviche on limen mehun avulla raakakypsennetty kalaruoka, joka sopii erinomaisesti vaikkapa raikkaaksi alkupalaksi.

Kysyimme Suomessa vierailleelta huippukokki Diego Muñozilta, mikä on täydellisen cevichen salaisuus.

Yksinkertaisista raaka-aineista maukkaita annoksia

Perinteinen ceviche syntyy miehen mukaan viidestä raaka-aineesta; todella tuoreesta kalasta, limestä, suolasta, chilistä ja sipulista. Hän korostaa, että kaikkien raaka-aineiden tulee olla laadukkaita ja mielellään paikalliselta kalastajalta ja viljelijältä hankittuja. 

– Kun raaka-aineet ovat ykkösluokkaisia, voi yksinkertaisesta asiasta syntyä jotain todella maagista. Cevichessä kaikki raaka-aineet pääsevät pääosaan.  

Muñoz kertoo suosivansa ruonlaitossa yksinkertaisia raaka-aineita, joista hän loihtii aivan erityisiä annoksia. 

Vivahteita erilaisten chilien avulla

Toisin kuin miedoista mauista pitävien suomalaisten, perulaisten mielestä hyvä ceviche ei ole mitään ilman kunnon tulisuutta. Chililajike Limo kuuluu ehdottomana osana tätä ruokalajia. 

chili (1)
Chilit kuuluvat oleellisena osana perulaiseen keittiöön.Shutterstock

Muñoz kertoo itse käyttävänsä ruoanlaitossa tyypillisesti neljää erilaista chiliä, joiden avulla ruokaan saadaan vivahteita. Esimerkiksi Aji Panca -lajiketta käytetään paljon padoissa, Rocoto Red -lajiketta puolestaan erityistä tulisuutta vaativissa annoksissa. 

– Ruokaelämyksessä pitää mennä tulisuuden kanssa sekä ylös että alas. Siksi on erilaisia chilejä, Muñoz toteaa. 

Tulinen ruoka on maukasta, mutta se toimii miehen mukaan myös intohimon herättäjänä. Tämä kannattaa pitää mielessä, jos tarkoituksena on tehdä vaikutus tyttö- tai poikaystävään. 

Näin saat sitruunasta tai limestä kaikki mehut taatusti talteen. 

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

KalaRuoanlaittoChiliMakuja
Toimittajan kuva
Laura Matilainen
MTV Uutiset

Lisää aiheesta:

Chiliruoan "salainen ainesosa" voi yllättääYllättävä korvike parmesaanille ja tofusta helposti rapeampaa – ota talteen kasvisruokaniksit!Kari Aihisen tärkein neuvo coleslawn tekemiseen – testaa Kapen raikas versio: Helppoa ja todella hyvää!Odottamaton ainesosa nostaa pastaruokasi aivan uudelle tasolle – kokeile ja ylläty! Älä unohda tärkeää lisuketta! Huippukokki paljastaa täydellisen grilliaterian salaisuuden Aki Wahlman neuvoo, miten eilisen ruoasta saa täysin erilaisen aterian – löytyyhän jo sinun keittiöstäsi?

Tuoreimmat aiheesta

Kala
  • 06:51
    Jouluruoka

    Imanin ja Leenan helppo dippi on hitti vuodesta toiseen – suosio taattu joulupöydässä!

  • Eilen16:46
    Halpa vs. kallis

    S-kaupan, Lidlin ja K-kaupan savukirjolohet testissä – voittaja yllätti: "Oikeasti hyvä!"

  • Eilen06:51
    Jouluruoka

    Helppo ja takuuvarma lohitahna – ohje, jonka kaikki haluavat!

  • ke16:47
    Jouluruoka

    Yleinen tapa on iso riski joulupöydässä: "Herkästi pilaantuva asia"

  • 2.12.18:04
    Ruoka

    Tuore raportti paljastaa yllättäviä eroja pohjoismaalaisten ruokavalioissa