Kahvinjuojien kardinaalimokat: Älä osta tällaista kahvipakettia!

Kahvi
Osaatko sinä valmistaa täydellistä kahvia? Shutterstock

Yli 20 vuotta kahvialalla työskennellyt, Casa Brasil Coffees -kahvilan omistaja Joel Shuler tuntee ja tietää hyvän kahvin salat. Maailman kahviviljelmillä kierrellyt Shuler listasi Thrillist.com -sivustolle kahvinjuojien kardinaalimokat ja vinkit paremman kahvin nautiskeluun.

Tiesitkö, että kaupasta ei koskaan kannata valita kahvipakettia, josta paineet ovat päässeet karkaamaan? Jos kahvi on päässyt kosketuksiin hapen kanssa, se on luultavasti pilalla.

Vältä näitä virheitä, jos haluat hyvää kahvia:

1. Älä koskaan lämmitä kahvia uudelleen

Jo 20 minuutin seisomisen jälkeen kahviin kehittyy hapan maku. Jos vielä kaupan päälle lämmität kahvia uudelleen, se ei vaan mitenkään voi maistua enää hyvältä.

2. Älä juo kahvia vain kofeiinin takia

Kahvi ei ole vain kofeiinin lähde, se voi olla pajon muutakin. Kofeiinia saat energia- tai virvoitusjuomastakin. Kahvi on marja, joka saa makua ja eri vivahteita kasvupaikasta riippuen.

3. Älä osta valmiiksi jauhettua kahvia

Osta kahvi papuina ja jauha se juuri ennen kahvin valmistusta. Tulet yllättymään, kuinka iso ero maussa on.

4. Älä välttele vaaleaa paahtoa

Paljon kahvin nyansseja häviää, kun siitä valmistetaan tummaa paahtoa. Jopa asiantuntijoiden on vaikea erottaa tummapaahtoisten kahvien vivahteita. Vaaleapaahtoisista kahveista voit puolestaan erottaa alueellisia makueroja.

5. Älä osta öljyisiä kahvipapuja tai rikkinäistä kahvipakettia

Öljyisen näköinen kahvipapu tarkoittaa sitä, että kahvin pinnalla on rasvaa. Tällöin kahvi on joutunut kosketuksiin hapen kanssa ja on eltaantunut. Kahvi on siis seissyt pitkään, eikä maistu hyvältä. Ei kannata ostaa kahvipakettia, josta paine on päässyt ulos ja happi sisään.

6. Älä käytä liian kylmää vettä

Kahvi on 97 prosenttisesti vettä, joten jos vesi on vääränlaista, myös kahvista tulee huonoa. Varmista, että kahvin keitinvesi on tarpeeksi lämmintä. Halvimmissa keittimissä vesi ei välttämättä lämpene tarpeeksi kuumaksi nostaakseen esille kahvin aromeita. Optimaalinen lämpötila kahville on 92–96 astetta.

7. Älä säilytä kahvia liian pitkään

Osta mieluummin pienempiä pakkauksia, jotka kuluvat nopeammin. Tällöin kahvi pysyy varmasti tuoreena. Kahvi kannattaisi nauttia 2-14 päivässä paahtamisesta, jotta se olisi parhaimmillaan. Kahden viikon jälkeen maku muuttuu jo hieman puumaiseksi.

Lähde: Thrillist

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja