Moni ostaa kahvinsa kaupasta valmiiksi jauhettuna, koska se on vaivatonta. Kokonaisissa kahvipavuissa piilee kuitenkin muutama hyöty verrattuna jauhettuun kahviin.
Videolla: Miten kahvia tulisi oikeasti maistella?
Suurin osa suomalaisista kahvinjuojista keittää kahvinsa kotona tavallisella suodatinkahvinkeittimellä, valmiiksi jauhetusta kahvista. Perinteiseen kahviin tottuneelle ei ehkä ole juolahtanut edes mieleen, että valmiiksi jauhetun kahvin voisi joskus ostaa kaupasta papuina. Mitä käytännön eroa kahvipavuilla ja valmiiksi jauhetulla kahvilla oikeastaan on? Pauligin kahvilähettiläs Inkku kertaa kahviblogissaan vinkit kahvipapujen käyttöön.
"Papuina kahvi säilyy huomattavasti paremmin kuin valmiiksi jauhettu kahvi"
Kuten jauhetunkin kahvin kohdalla, myös kahvipapujen kanssa kannattaa ensimmäiseksi miettiä omia mieltymyksiä. Ensimmäiseksi on hyvä pohtia, millaisesta paahtoasteesta pitää.
– Tykkääkö enemmän täyteläisen vahvasta tummapaahtoisesta kahvista vai herkän kepeän vaaleapaahtoisesta kahvista? Kokeilemalla se selviää, Inkku vinkkaa.
Kahvin oikeaoppinen säilytystapa kotioloissa herättää usein paljon keskustelua. Moni varmasti jo tietääkin, että jauhettua kahvia ei kannata esimerkiksi säilyttää valolle altistuneena tai maustekaapissa hellan vieressä. Myös kahvipapujen kohdalla täytyy muistaa oikeat säilytysolosuhteet.