Kahden tunnin ajan vegaanista ateriaansa odottanut nainen ei ollut uskoa silmiään saadessaan lopulta eteensä kuivan sämpylän.
Huomenta Suomen lähetyksessä keskusteltiin hyönteisruoan tulevaisuudesta.
Saksa tunnetaan perinteisesti makkaroiden ja liharuokien maana, mutta nykyisin yhä useampi saksalaishenkinen ruokapaikka on ottanut listoilleen myös kasvissyöjille ja vegaaneille sopivia vaihtoehtoja. Kaikki ravintolat eivät kuitenkaan panosta vegaanisiin vaihtoehtoihin toivotulla tavalla.
Tämän oppi kantapään kautta yhdysvaltalainen Taylor Moonie, joka vieraili perheensä kanssa Floridassa sijaitsevassa uudessa saksalaisessa ravintolassa.
Muut pöydässä olijat nauroivat naisen ruoalle
Luettuaan ruokalistan läpi, Moonie päätti tilata listalta herkulliselta kuulostavan vegaanisen pretzel-leivän, joka menun mukaan sisältäisi runsaasti kasviksia.
Kaikki sujui aluksi hyvin, kunnes pöytäseurueen ruoat saapuivat pöytää. Kaikki muut saivat ruoat eteensä, paitsi Moonie. Lopulta, kahden tunnin odotuksen jälkeen ruoka vihdoin saapui – eikä se vastannut lainkaan odotuksia.
– Tilasin ainoan vegaanisen vaihtoehdon ja minulla oli kovat odotukset, mutta sen saaminen vei kaksi tuntia, ja se oli rehellisesti sanottuna halveksuttavaa. Kaikki muut pöydässä olijat nauroivat kun ruokani tuli, ja he kysyivät, haluanko tilata jotain muuta, nainen kertoo.