Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Käärme, alligaattori ja seepra – tältä eksoottiset lihat maistuvat

Shutterstock
Julkaistu 07.02.2015 22:02

MTV LIFESTYLE

Eksoottisempia eläimiä syöneet kertoivat kokemuksistaan ja paljastivat, miltä esimerkiksi käärme, alligaattori ja seepra maistuu.

Nauta, porsas ja broileri ovat suomalaisille niitä tutuimpia lihalaatuja, mutta maailmalla herkutellaan lukuisilla muillakin lihalaaduilla. The Daily Meal -sivusto kokosi yhteen ihmisten kokemuksia erikoisempien lihalaatujen maistelemisesta.

Kalkkarokäärme

Aavikon valkolihaiseksi kalaksi kutsuttu kalkkarokäärme maistuu mitäänsanomattomalle ja sitä on hyvin vaikea syödä. Kalkkarokäärme on rakenteeltaan hyvin jäntevä ja siinä on paljon pieniä luita.

– Kalkkarokäärme maistuu siltä kuin se olisi leivitetty ja paistettu, se on kuin näännytetty tilapia-kala, New York Timesissa kuvaillaan.

Sammakko

Sammakonreidet ovat maailmalla suurta herkkua ja niiden makua on kuvailtu kanan ja kalan välimuodoksi. Sammakonlihan koostumus muistuttaa tummalihaista kanaa ja sen maku lähentelee miedonmakuisia kalalajeja. Sanotaan, että sammakonlihan makuun tottuminen vie aikansa.

Alligaattori

Yahoon mukaan alligaattori muistuttaa maultaan jonkin verran sammakonlihaa. Alligaattorinlihan makua verrataan myös jänikseen ja rapuun makunsa puolesta. Alligaattorinliha on niin vähärasvaista, että sitä on hyvin vaikea kypsentää ja tästä syystä lihasta tulee usein melko sitkeää.

Karhu

Suomessa karhunlihaa syödään tietyissä riistaravintoloissa, mutta maailmalla karhunlihaa pidetään yhtenä erikoisimmista herkuista. Karhunlihaa kuvaillaan erittäin kovaksi, rasvaiseksi ja riistamaiseksi. Slate-lehdelle karhunlihaa kuvaillut metsästäjä vertasi kuivattua karhunlihaa maultaan samankaltaiseksi kuin hirvi.

Seepra

Seepranlihassa ei ole juurikaan rasvaa ja vain yhtä seepralajia, aroseepraa, voidaan kasvattaa syötäväksi. Independentin mukaan seepranliha maistuu makeammalta kuin nauta ja sen maku muistuttaa riistaa. Koska seepranliha on niin vähärasvaista, on se koostumukseltaan kovaa ja sitkeää. Parhaimmillaan seepranliha on ohuina suikaleina pikaisesti paistettuna tai pitkään haudutettuna.

LUE MYÖS: Pytonkäärmettä ja krokotiilia – uskaltaisitko maistaa uusia trendiruokia?

Lähde: The Daily Meal, Slate, Independent, New York Times

Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa!

Heli Mettänen, heli.mettanen(at)mtv.fi

Lisää aiheesta:

Viisi tulevaisuuden superruokaa, jotka voivat päätyä sinunkin lautasellesi – kuinka monta näistä tiedät? 11 asiaa, joita et tiennyt sushistaSuutari, toutain ja vimpa – hyödynnä edulliset ja väheksytyt lähikalat!TOP 10: Raaka-aineet, joiden käyttö jokaisen hyvää thairuokaa haluavien täytyy opetellaKivakurkkuja ja kumkvatteja – tunnistatko ruokakaupan oudoimmat hedelmät ja vihannekset?Saisiko olla alligaattoria tai sammakkoa? Tältä eksoottiset lihat maistuvat
LihaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Liha
  • 9.10.18:22
    Kasvisruoka

    Kasvismakkara canceloitiin: Kysyimme tekoälyltä ja kansalta, mitä nimeä siitä nyt pitäisi käyttää

  • 28.9.09:44
    Ruoka

    Jos lihapaketti on pullistunut, onko tuote pilalla? Atria ja HK vastaavat

  • 17.9.07:46
    Ruoka

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!

  • 9.9.17:18
    Ruoka

    Teetkö lihapullat näin? Paras lopputulos

  • 5.9.17:31
    Mitä ihmettä?

    Vegaanin palopelastajan ensimmäinen työpäivä: 20 000 kiloa palavaa pihviä