Käärme, alligaattori ja seepra – tältä eksoottiset lihat maistuvat
Eksoottisempia eläimiä syöneet kertoivat kokemuksistaan ja paljastivat, miltä esimerkiksi käärme, alligaattori ja seepra maistuu.
Nauta, porsas ja broileri ovat suomalaisille niitä tutuimpia lihalaatuja, mutta maailmalla herkutellaan lukuisilla muillakin lihalaaduilla. The Daily Meal -sivusto kokosi yhteen ihmisten kokemuksia erikoisempien lihalaatujen maistelemisesta.
Kalkkarokäärme
Aavikon valkolihaiseksi kalaksi kutsuttu kalkkarokäärme maistuu mitäänsanomattomalle ja sitä on hyvin vaikea syödä. Kalkkarokäärme on rakenteeltaan hyvin jäntevä ja siinä on paljon pieniä luita.
– Kalkkarokäärme maistuu siltä kuin se olisi leivitetty ja paistettu, se on kuin näännytetty tilapia-kala, New York Timesissa kuvaillaan.
Sammakko
Sammakonreidet ovat maailmalla suurta herkkua ja niiden makua on kuvailtu kanan ja kalan välimuodoksi. Sammakonlihan koostumus muistuttaa tummalihaista kanaa ja sen maku lähentelee miedonmakuisia kalalajeja. Sanotaan, että sammakonlihan makuun tottuminen vie aikansa.
Alligaattori
Yahoon mukaan alligaattori muistuttaa maultaan jonkin verran sammakonlihaa. Alligaattorinlihan makua verrataan myös jänikseen ja rapuun makunsa puolesta. Alligaattorinliha on niin vähärasvaista, että sitä on hyvin vaikea kypsentää ja tästä syystä lihasta tulee usein melko sitkeää.
Karhu
Suomessa karhunlihaa syödään tietyissä riistaravintoloissa, mutta maailmalla karhunlihaa pidetään yhtenä erikoisimmista herkuista. Karhunlihaa kuvaillaan erittäin kovaksi, rasvaiseksi ja riistamaiseksi. Slate-lehdelle karhunlihaa kuvaillut metsästäjä vertasi kuivattua karhunlihaa maultaan samankaltaiseksi kuin hirvi.
Seepra
Seepranlihassa ei ole juurikaan rasvaa ja vain yhtä seepralajia, aroseepraa, voidaan kasvattaa syötäväksi. Independentin mukaan seepranliha maistuu makeammalta kuin nauta ja sen maku muistuttaa riistaa. Koska seepranliha on niin vähärasvaista, on se koostumukseltaan kovaa ja sitkeää. Parhaimmillaan seepranliha on ohuina suikaleina pikaisesti paistettuna tai pitkään haudutettuna.
Lähde: The Daily Meal, Slate, Independent, New York Times
Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa!
Heli Mettänen, heli.mettanen(at)mtv.fi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti