Käärme, alligaattori ja seepra – tältä eksoottiset lihat maistuvat

shutterstock_48633841
Shutterstock

Eksoottisempia eläimiä syöneet kertoivat kokemuksistaan ja paljastivat, miltä esimerkiksi käärme, alligaattori ja seepra maistuu.

Nauta, porsas ja broileri ovat suomalaisille niitä tutuimpia lihalaatuja, mutta maailmalla herkutellaan lukuisilla muillakin lihalaaduilla. The Daily Meal -sivusto kokosi yhteen ihmisten kokemuksia erikoisempien lihalaatujen maistelemisesta.

Kalkkarokäärme

Aavikon valkolihaiseksi kalaksi kutsuttu kalkkarokäärme maistuu mitäänsanomattomalle ja sitä on hyvin vaikea syödä. Kalkkarokäärme on rakenteeltaan hyvin jäntevä ja siinä on paljon pieniä luita.

– Kalkkarokäärme maistuu siltä kuin se olisi leivitetty ja paistettu, se on kuin näännytetty tilapia-kala, New York Timesissa kuvaillaan.

Sammakko

Sammakonreidet ovat maailmalla suurta herkkua ja niiden makua on kuvailtu kanan ja kalan välimuodoksi. Sammakonlihan koostumus muistuttaa tummalihaista kanaa ja sen maku lähentelee miedonmakuisia kalalajeja. Sanotaan, että sammakonlihan makuun tottuminen vie aikansa.

Alligaattori

Yahoon mukaan alligaattori muistuttaa maultaan jonkin verran sammakonlihaa. Alligaattorinlihan makua verrataan myös jänikseen ja rapuun makunsa puolesta. Alligaattorinliha on niin vähärasvaista, että sitä on hyvin vaikea kypsentää ja tästä syystä lihasta tulee usein melko sitkeää.

Karhu

Suomessa karhunlihaa syödään tietyissä riistaravintoloissa, mutta maailmalla karhunlihaa pidetään yhtenä erikoisimmista herkuista. Karhunlihaa kuvaillaan erittäin kovaksi, rasvaiseksi ja riistamaiseksi. Slate-lehdelle karhunlihaa kuvaillut metsästäjä vertasi kuivattua karhunlihaa maultaan samankaltaiseksi kuin hirvi.

Seepra

Seepranlihassa ei ole juurikaan rasvaa ja vain yhtä seepralajia, aroseepraa, voidaan kasvattaa syötäväksi. Independentin mukaan seepranliha maistuu makeammalta kuin nauta ja sen maku muistuttaa riistaa. Koska seepranliha on niin vähärasvaista, on se koostumukseltaan kovaa ja sitkeää. Parhaimmillaan seepranliha on ohuina suikaleina pikaisesti paistettuna tai pitkään haudutettuna.

Lähde: The Daily Meal, Slate, Independent, New York Times

Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa!

Heli Mettänen, heli.mettanen(at)mtv.fi

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat