Juotko vettä oikeaan aikaan päivästä? Ajankohdalla on merkitystä

Päivittäin tulisi nauttia noin kahdeksan lasillista vettä. Shutterstock

Elimistö tarvitsee päivittäin riittävästi vettä, mutta tiedätkö milloin kehosi hyötyy siitä eniten?

Vesi on mainio ruokajuoma, mutta sitä kannattaa juoda myös aterioiden välissä. Vettä suositellaan nautittavaksi noin 1,5 litraa päivässä, joka vastaa noin kahdeksaa pientä lasillista.

Jos päivittäinen vedentarve ei meinaa täyttyä, apuna voi käyttää Curejoyn taulukkoa, jonka avulla vettä tulee nautittua juuri silloin, kun keho hyötyy siitä eniten.

Klo 7 kaksi lasillista

Aamulla olisi hyvä nauttia kaksi lasillista vettä. Tyhjään vatsaan nautittu vesi nesteyttää tehokkaasti ja valmistaa kehoasi vastaanottamaan aamupalan. Muistathan nauttia myös kunnollisen aamiaisen.

Klo 10 yksi lasillinen

Ennen lounastaukoa kannattaa nauttia lasillinen vettä. Veden juominen aamupäivällä hillitsee pahinta nälkää ja auttaa jaksamaan lounastaukoon asti.

Klo 12 kaksi lasillista

Lounaalla juotu vesi ei hidasta ruoansulatusta, joten voit huoletta juoda pari lasillista vettä lounaan yhteydessä. Kivennäisveden sisältämien kivennäisaineiden uskotaan jopa parantavan ruoansulatusta, joten ruoan kanssa voi hyvin juoda myös vichyvettä.

Klo 15 kaksi lasillista

Lounaan ja päivällisen väliin jää helposti useita tunteja. Iltapäivällä onkin hyvä nauttia muutama lasillinen vettä ja pieni välipala, ettei nälkä ehdi kasvaa liian suureksi ennen päivällistä.

Klo 18 yksi lasillinen

Päivällisen yhteydessä nautittu vesilasillinen täydentää päivittäisen vedentarpeesi. Toki vettä voi juoda vielä illemmallakin – ja aina silloin, kun jano yllättää.

Lähde: Curejoy

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.