Juotko samasta kahvipaketista yli viikon? Toimi näin
Jos kahvipakettisi on avoinna yli viikon, kannattaa sen säilytyspaikkaa miettiä tarkkaan.
Huomenta Suomessa perehdyttiin viime viikonloppuna hyvän kahvin saloihin. Studiossa omia kahvitärppejään antoivat Pauligin päämaistaja Marja Touri sekä tuotekehityspäällikköSampo Latvakangas.
Touri kertoi lähetyksessä myös mielenkiintoisia faktoja kahvinmaistajan työstä.
Kahvin säilytys kotona jakaa varmasti suomalaisten mielipiteet. Moni jo varmasti tietää, että kahvia tulisi säilyttää ainakin valolta ja kosteudelta suojattuna.
"Jääkaappi on ihan todella hyvä säilytyspaikka"
Mutta kuuluuko kahvipaketti huoneenlämpöön vai jääkaappiin? Marja Tourin mukaan paketin säilyttäminen kylmässä ei ole ollenkaan huono idea.
– Jääkaappi on tosi hyvä, pakastin myöskin. Etenkin jos kulutus on pienempää, niin jääkaappi on ihan todella hyvä säilytyspaikka.
Hyvä nyrkkisääntö on, että jos säilytät avattua kahvipakettia yli viikon, silloin se kannattaa säilyttää jääkaapissa.
Ei missään nimessä "happihuuhtelua"
Marja Touri muistuttaa myös, ettei kahvia kannata kaataa paketista säilytyspurkkiin.
– Jos on nätti säilytysrasia, niin nostaa sen paketin sinne. Ettei missään nimessä anna happihuuhtelua kahville.
Rasia tulee sulkea tiiviisti, jotta kahviin ei tartu muiden ruokien makua jääkaapista – tai kahvin makua tartu herkempiin ruokiin.
Miten sitten keitetään kotioloissa hyvää kahvia? Katso videolta kahviasiantuntijoiden haastattelu:
Marja Touri kertoo työstään kahvinmaistajana. Kahviasiantuntijat antavat myös vinkkejä hyvän kahvin valmistamiseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike