1:19

Juotko pullovettä? Tarkista tämä asia etiketistä – kertoo, onko janojuomasi juomakelpoista

Videolta pääset seuraamaan kivennäisveden valmistusta.

The Daily Meal -sivuston mukaan pullovettä ei kannata nauttia sen jälkeen, kun pullon parasta ennen -päiväys on umpeutunut. 

Kesämökille tai kotiin hätätilanteiden varalle varastoidut vesipullot kannattaa vaihtaa säännöllisin väliajoin uusiin, sillä pullovesi ei säily ikuisesti.

Vettä sisältävistä pulloista löytyy monien muiden tuotteiden tapaan parasta ennen -merkintä, jota kannattaa noudattaa.

Epätoivottuja bakteereita ja muoviyhdisteitä

Vesi itsessään ei voi pilaantua, minkä vuoksi kehotus parasta ennen -merkinnän tarkistamisesta saattaakin aiheuttaa hämmennystä. Päiväystä kannattaa kuitenkin vilkaista – ja syy tähän löytyy muovipakkauksista.

Vesipullojen ja -säilöiden muoviset yhdisteet hapertuvat ajan myötä ja sekoittuvat veteen.

Muoviyhdisteiden lisäksi kannattaa myös tiedostaa, että muovi ei ole läpäisemätöntä, vaan bakteerit saattavat päästä pulloon suljetusta korkista huolimatta. Liian pitkään seisomaan jätetty vesipullo saattaa siis sisältää bakteereita, joita et missään nimessä elimistöösi haluaisi.  

Pitkään seissyttä vettä ei kuitenkaan tarvitse heittää pois bakteerien pelossa, sillä keittäminen tuhoaa tehokkaasti pullossa piileskelevän epätoivotun elämän ja tekee vedestä taas juomakelpoisen.

Myöskään veteen liukenevista muoviyhdisteistä ei kannata olla huolissaan, sillä ne ovat harvoin haitallisia terveydelle. Terveysongelmien sijaan muovi saattaa muuttaa veden makua.

Kaikesta huolimatta sivusto suosittelee vaihtamaan vesipullot uusiin vähintään kahden vuoden välein.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja