Mainos
Mainos

Juomaveteen kannattaisi lisätä sitruunaa – lukuisia terveysvaikutuksia

Sitruunavesi on mainio aamujuoma – Kunto Plus -lehti kertoo syyn.

Riittävän vedenjuonnin hyödyistä on varmasti kuullut jo jokainen, mutta terästämällä vesi sitruunalla voidaan lasillisesta saada vielä ekstrahyötyjä elimistön iloksi – ja ennen kaikkea se voi innostaa pelkkään veteen tympääntyneen ylipäänsä juomaan enemmän. Sitruunan mehu sisältää muun muassa C-vitamiinia sekä kaliumia, kalsiumia ja magnesiumia. Listasimme monta hyvää syytä startata päivä sitruunavedellä. 

1. Sitruunamehun C-vitamiini toimii elimistössä antioksidanttina ja auttaa muiden vitamiinien ja kivennäisaineiden imeytymisessä.

2. Sitruuna sisältää myös kaliumia, jota tarvitaan etenkin aivojen ja hermoston toimintaan.

3. Lasillinen vettä aamulla auttaa piristämään oloa, ja raikas sitruunan maku ja tuoksu tuovat oman virkistävän lisänsä tähän terveelliseen aamurituaaliin.

4. Vesilasillinen aamulla on myös hyväksi ruoansulatukselle sekä munuaisten toiminnalle, ja pelkkään veteen tympääntyneelle sitruunaviipale voi tehdä aamuisesta terveysdrinkistä houkuttelevamman.

5. Vesi auttaa myös raikastamaan hengitystä huuhtomalla suusta hajuja aiheuttavia bakteereita. Sitruunaveden ystävän kannattaa kuitenkin harjata hampaat ennen aamulasillista, sillä hapan sitruuna voi aiheuttaa kiillevaurioita.

Sitruunahappo aiheuttaa hampaiden kiillevaurioita eli eroosiota, joten sitruunaa kannattaa puristaa veden joukkoon maltilla ja pestä hampaat joko jonkin aikaa ennen juoman nauttimista tai reilusti myöhemmin. Hapan juoma on hampaille ystävällisempää viilennettynä.

MTV julkaisee artikkelin yhteistyössä Kunto Plus -lehden kanssa.

Muita artikkeleita:

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja