Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Juoma, jota suomalaiset baarimikot eivät oikeasti halua sinun tilaavan: "Erityisen raivostuttavaa"

7:20Myymäläetsivästä baarimikoksi - tarinoita tiskin takaa
Julkaistu 05.10.2017 09:50

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Baarimestarina legendaarisessa Vantaan Calypsossa työskennellyt Antto Terras paljastaa uutuuskirjassaan hulvattomia sattumuksia ja uskomattomia kommelluksia molemmilta puolilta baaritiskiä.

Vantaan Tikkurilassa yli neljäkymmentä vuotta asiakkaita palvellut monitoimiravintola Calypso haettiin konkurssiin vuonna 2009. Nyt ravintolan baarimestarina työskennellyt Antto Terras paljastaa parhaat palat baarin värikkäästä historiasta. Uutuuskirjassaan Pilkkuun asti – Baarimestarin muistelmat (WSOY 2017) Terras sukeltaa Calypson "kulahtaneisiin kulisseihin". 

"Kaikkien kyyppareiden vihaama hotshot"

Kirjassa käsitellään menneiden vuosikymmenten lisäksi myös nykypäivän juomakulttuuria. Antto Terras nostaa esille muun muassa juomat, joita kukaan baarimestari ei halua oikeasti tehdä. 

Hot Shot:

2 cl Galliano-likööriä
2 cl vahvaa kahvia
Kevyesti vatkattua kermavaahtoa

1. Kaada Gallianoa shottilasiin.
2. Lisää lusikan avulla päälle kuumaa, vahvaa kahvia
3. Viimeistele kermavaahdolla ja nauti.

Hyvä esimerkki tästä on Terraksen mukaan legendaarinen shotti nimeltään hotshot. Kyseessä on "kaikkien kyyppareiden vihaama juoma", joka iskee melkoisen jarrun myyntiprosessiin.

– Hotshot ei ole ollut hot enää viiteentoista vuoteen, mutta sitä ei harvoin baarissa käyvä hahmota. Monelle se on edelleen sitä hienointa namua, mitä kuvitella saattaa – kaksi senttiä vaniljalikööriä ja loraus seissyttä kahvia kermavaahtokuorrutuksella.


Terraksen mukaan hotshot on tarkoituksella hinnoiteltu monessa baarissa "liian kalliiksi", mutta se ei tunnu auttavan. 

– Kiireisenä iltana hotin vääntäminen on erityisen raivostuttavaa. Vaikka sille lätkäistään usein tarkoituksella kymmenen euron tappohinta, niin tilauksia satelee silti.

Antto Terras elättää nykyään itsensä stand up- ja roastaus-keikoilla sekä kirjoittamalla kirjoja ja näytelmiä.  Aiemmin Terras toimi myös myymäläetsivänä Stockmannin tavaratalossa Helsingissä. Noista vuosista hän kirjoitti suuren suosion saavuttaneen Stockmann Yard. Myymäläetsivän muistelmat -teoksen.

Lähde: Antto Terras: Pilkkuun asti – Baarimestarin muistelmat (WSOY 2017)

Lisää aiheesta:

Cosmopolitan-cocktailia googlataan nyt vimmatusti – syy suosion räjähtämiseen on selväVille Vallaton, Kelkka, Lumikenttien kutsu – muistatko nämä legendaariset drinkit?Muistatko vielä? Legendaarinen shotti, joka on jokaisen baarimikon painajainen: "Lätkäistään 10 euron tappohinta, tilauksia satelee silti"Suomalaisravintola törsäsi 92 500 euroa yhteen konjakkipulloon – kohta kuuden litran pullosta voi saada hömpsyt Pasilassa: "Hintalappua on mietitty"Muistatko vielä tämän legendaarisen drinkin? Suomalaishotellissa keksitty juomasekoitus toimii edelleen: ”Erityisen suosittu herrain klubeilla” Baarimestari lyttää suomalaisten juomavalinnan: "Jos perse ei kestä, niin silloin kannattaisi juoda viinaa vaikka tuoremehulla"
JuomatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Juomat
  • 9.10.12:02
    Ravintolat

    Top 50 -listaus: Maailman parhaat baarit on valittu

  • 4.10.09:43
    Alkoholi

    Alkon hinnasto paljastaa, mitä Jallu, Koskenkorva ja muut juomat maksoivat vuonna 1993

  • 26.9.17:03
    Viinit

    Viini, joka trendaa nyt todella vahvasti – oletko maistanut?

  • 25.9.17:14
    Viinit

    Suomalaiset sortuvat yhteen virheeseen viiniostoksilla: "Olemme vähän Big Mac -kansaa"

  • 25.9.15:56
    Sokeri

    Hallitukselta limpsalinjaus: Mitä enemmän sokeria, sitä enemmän veroa