Juoma, jota suomalaiset baarimikot eivät oikeasti halua sinun tilaavan: "Erityisen raivostuttavaa"

shotit
Kuuluuko hotshot vielä sinun juomasuosikkeihisi? Shutterstock

Baarimestarina legendaarisessa Vantaan Calypsossa työskennellyt Antto Terras paljastaa uutuuskirjassaan hulvattomia sattumuksia ja uskomattomia kommelluksia molemmilta puolilta baaritiskiä.

Vantaan Tikkurilassa yli neljäkymmentä vuotta asiakkaita palvellut monitoimiravintola Calypso haettiin konkurssiin vuonna 2009. Nyt ravintolan baarimestarina työskennellyt Antto Terras paljastaa parhaat palat baarin värikkäästä historiasta. Uutuuskirjassaan Pilkkuun asti – Baarimestarin muistelmat (WSOY 2017) Terras sukeltaa Calypson "kulahtaneisiin kulisseihin". 

"Kaikkien kyyppareiden vihaama hotshot"

Kirjassa käsitellään menneiden vuosikymmenten lisäksi myös nykypäivän juomakulttuuria. Antto Terras nostaa esille muun muassa juomat, joita kukaan baarimestari ei halua oikeasti tehdä. 

Hot Shot:

2 cl Galliano-likööriä
2 cl vahvaa kahvia
Kevyesti vatkattua kermavaahtoa

1. Kaada Gallianoa shottilasiin.
2. Lisää lusikan avulla päälle kuumaa, vahvaa kahvia
3. Viimeistele kermavaahdolla ja nauti.

Hyvä esimerkki tästä on Terraksen mukaan legendaarinen shotti nimeltään hotshot. Kyseessä on "kaikkien kyyppareiden vihaama juoma", joka iskee melkoisen jarrun myyntiprosessiin.

– Hotshot ei ole ollut hot enää viiteentoista vuoteen, mutta sitä ei harvoin baarissa käyvä hahmota. Monelle se on edelleen sitä hienointa namua, mitä kuvitella saattaa – kaksi senttiä vaniljalikööriä ja loraus seissyttä kahvia kermavaahtokuorrutuksella.

Terraksen mukaan hotshot on tarkoituksella hinnoiteltu monessa baarissa "liian kalliiksi", mutta se ei tunnu auttavan. 

– Kiireisenä iltana hotin vääntäminen on erityisen raivostuttavaa. Vaikka sille lätkäistään usein tarkoituksella kymmenen euron tappohinta, niin tilauksia satelee silti.

Antto Terras elättää nykyään itsensä stand up- ja roastaus-keikoilla sekä kirjoittamalla kirjoja ja näytelmiä.  Aiemmin Terras toimi myös myymäläetsivänä Stockmannin tavaratalossa Helsingissä. Noista vuosista hän kirjoitti suuren suosion saavuttaneen Stockmann Yard. Myymäläetsivän muistelmat -teoksen.

Lähde: Antto Terras: Pilkkuun asti – Baarimestarin muistelmat (WSOY 2017)

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja