Juoma, joka tehostaa ruoansulatusta: Laihduttava drinkki valmistuu helposti

shutterstock_244890904

Mikäli pääsiäisenä on tullut herkuteltua, ei hätää. Turvotuksesta on mahdollista päästä eroon satsaamalla vedenjuontiin ja nauttimalla tiettyjä, tehokkaita ruoka-aineita.

Etenkin turvotuksesta kärsivien olisi hyvä nauttia minttua, sillä sen on todettu puhdistavan kehoa ja edistävän ruoansulatusta. Minttu myös rauhoittaa vatsaa, sillä se aktivoi suussa ruoansulatusentsyymien erittymistä ja helpottaa täten ruoansulatuksen toimintaa.

Aiemmin uskottiin, että minttua kannattaisi nauttia etenkin ennen ateriaa, jotta sen ruoansulatusta helpottavista vaikutuksista saisi mahdollisimman paljon irti.

Tuore minttujuoma

puntti minttua
kuumaa vettä
(hunajaa)

Katkaise mintunoksat ja laita ne mukiin lehdet edellä. Kaada päälle kuumaa vettä. Anna lehtien hautua noin viiden minuutin ajan. Poista oksat ja nauti!

***

Näin teet maistuvan munakahvin kotona 0:47

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.