Juoma, joka tehostaa ruoansulatusta: Laihduttava drinkki valmistuu helposti
Mikäli pääsiäisenä on tullut herkuteltua, ei hätää. Turvotuksesta on mahdollista päästä eroon satsaamalla vedenjuontiin ja nauttimalla tiettyjä, tehokkaita ruoka-aineita.
Etenkin turvotuksesta kärsivien olisi hyvä nauttia minttua, sillä sen on todettu puhdistavan kehoa ja edistävän ruoansulatusta. Minttu myös rauhoittaa vatsaa, sillä se aktivoi suussa ruoansulatusentsyymien erittymistä ja helpottaa täten ruoansulatuksen toimintaa.
Aiemmin uskottiin, että minttua kannattaisi nauttia etenkin ennen ateriaa, jotta sen ruoansulatusta helpottavista vaikutuksista saisi mahdollisimman paljon irti.
Tuore minttujuoma
puntti minttua
kuumaa vettä
(hunajaa)
Katkaise mintunoksat ja laita ne mukiin lehdet edellä. Kaada päälle kuumaa vettä. Anna lehtien hautua noin viiden minuutin ajan. Poista oksat ja nauti!
Lähteet: organicfacts.net, popsugar.com
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa