Juo vettä ruoan jälkeen – laihtuminen nopeutuu jopa 14 prosentilla

Vettä kannattaa juoda mieluiten haaleana, ei jääkylmänä.
Vesi voi vaikuttaa erityisen suotuisasti painon putoamiseen. Shutterstock

Tutkimuksissa ollaan saatu viitteitä siitä, että veden juominen ruoan kanssa sokerittoman limun sijaan voi edesauttaa laihtumista.

Moni korvaa laihdutuskuurin aikana sokeriset juomat sokerittomilla versioilla. Tutkimustulokset puhuvat kuitenkin sen puolesta, että vedestä ruokajuomasta ei missään nimessä kannattaisi luopua – etenkään, jos haluaa saavuttaa mahdollisimman hyviä laihdutustuloksia.

Vesi tukee laihdutusta paremmin kuin kevytlimu

Journal of Clinical Nutrition -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan ylipainoiset naiset, jotka joivat lasillisen vettä lounaan kuusi viikkoa kestäneen dieetin ajan, laihtuivat enemmän kuin naiset, jotka joivat saman dieetin aikana lounaan jälkeen sokerittomia limuja. Kaiken kaikkiaan vettä ruoan päätteeksi juoneet tutkimukseen osallistuneet naiset laihtuivat 14 prosenttia enemmän kuin limua juoneet, vaikka kaikkien tutkimukseen osallistuneiden ruokavaliot olivat muuten samanlaiset dieetin ajan.

Tuoreita tutkimustuloksia tukee myös vuonna 2015 tehty tutkimus. 460 aikuiselle tehdyssä tutkimuksessa selvisi, että jo yksi tölkillinen sokeritonta limua päivässä nosti vatsan alueelle kertyvän rasvan määrää kehossa. Toisessa tutkimuksessa sokerittomien limujen juominen yhdistettiin peräti 41 prosenttia korkeampaan ylipainon riskiin.

Miksi sokerittomat juomat lihottavat?

Syytä sokerittomien juomien vaikutuksiin pohditaan kiivaasti, eikä asiaan ole vielä tutkijoille selvinnyt. Yhtenä syynä sokerittomien juomien ikäviin vaikutuksiin epäillään sitä, että makeutusaineilla makeutetun juoman nauttiminen voi vahvistaa makeanhimoa entisestään. Lisäksi epäillään, että sokerittomat juomat lisäävät ruokahalua entisestään. Niin ikään sokerittomia juomia suosivat saattavat huomaamattakin huijata itseään uskomaan, että sokerittomien juomien lisäksi on "lupa" syödä enemmän, sillä kaloreita ei kerry limuista.

Lähde: Prevention

 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja