Jumitatko töissä? Oikeilla ruokavalinnoilla saat aivosolut liikkeelle

jogurtti, mansikat, mustikat
Shutterstock

Jos aivot kaipaavat hieman ylimääräistä piristystä, ota eväslaatikko avuksesi. 

Jos huomaat töissä tuijottaneesi tietokoneen näyttöä jo puoli tuntia saamatta mitään aikaiseksi tai jos pomo kaipaa sinulta pikaideoita huomiseen palaveriin ja aivot lyövät vain tyhjää, olisi hyvä, jos löytäisit työpöytäsi laatikosta tai toimiston jääkaapista oikeat apukeinot vauhdittamaan ajatuksenjuoksua. Oikeanlaisilla eväillä saat nimittäin harmaat aivosolut liikkumaan!

Kokeile seuraavia The Small Change Diet -kirjan kirjoittaneen Keri Gansin ehdottamia makuelämyksiä:

Täysjyvävoileipäkeksit ja juusto

Täysjyväkeksit sisältävät hiilihydraatteja, jotka hajoavat glukoosiksi elimistössä – ja aivot tarvitsevat glukoosia toimiakseen! Kun yhdistät voileipäkeksit juuston kanssa, tulos on vielä parempi. Tämä johtuu siitä, että juuston sisältämällä proteiinilla kestää kauemmin hajota elimistössä, jolloin tunnet vaikutuksetkin pidempään – ja pysyt pirteänä.

Marjoja ja jogurttia

Mustikoita, mansikoita ja vähärasvaista kreikkalaista jogurttia, siinä hyvä välipala, kun aivot tarvitsevat hieman sysäystä oikeaan suuntaa. Joidenkin tutkimusten mukaan mustikoiden antioksidantit saattavat olla avuksi lyhytaikaisen muistin ongelmissa. Mansikoissa puolestaan on runsaasti C-vitamiinia, jota aivot myöskin tarvitsevat toimiakseen kunnolla. Syö kumpiakin marjoja ruoansulatusta hidastavan jogurtin kanssa. Olet taatusti parhaimmillasi iltapäivän kokouksessa.

Kourallinen manteleita tai saksanpähkinöitä

Kummatkin näistä pähkinöistä sisältävät E-vitamiinia, joka saattaa estää kognitiivista heikentymistä eli se siis auttaa pitämään mielen terävänä! Muista kuitenkin, että pähkinöissä on runsaasti kilokaloreita, joten pysyttele määrässä, jonka saisit mahdutettua shottilasiin.

Parsakaali ja hummus

Tässäpä täydellinen välipala. Parsakaalin K-vitamiini auttaa vahvistamaan aivojen suorituskykyä ja lisämään kognitiivista toimintaa. Hummus puolestaan on erittäin terveellinen dippi, jos et halua natustella parsakaalia yksinään.

Keitetty kananmuna ja banaani

Tämä outo yhdistelmä on tosiasiassa aika vahva pari. Kananmunan keltuaisessa on paljon koliinia, joka saattaa auttaa parantamaan muistia. Koska kananmunassa on vain 70 kilokaloria, tarvitset vielä 200 kilokaloria, jotta välipalasi olisi keskimääräisen kokoinen. Nappaa siis vielä banaani, jonka sisältämä kalium saattaa olla avuksi mielenterveyden ja aivotoiminnan parantamisessa.

Puolikas avokado

Puolita avokado ja ripottele sen päälle pikkuriikkisen suolaa tai sitruunamehua ja chilikastiketta ja syö lusikalla. Avokado sisältää monityydyttymättömiä rasvoja, jotka voivat auttaa parantamaan aivojen suorituskykyä.

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja