Jouluisen juhlava The New York Sour Cocktail

sivumaku-new-york-sour-cocktail-mtv
MTV

Tässäpä juhlavan oloinen ja hyvin helppo klassikko-cocktail, joka sopii mihin tahansa tilanteeseen, mutta ulkoasunsa puolesta mainiosti jouluun tai vaikka jouluaskareiden hengähdystuokioon tai pakettien paketoimisen kylkeen. New York Sour kehitettiin muuten Chicagossa jo 1800-luvun lopulla.

VINKKI! Drinkki toimii niin reseptin mukaisesti kuin myös valkuaisella höystettynä, sour kun on. Makuasia ja hyvää sen kanssa tai ilman.

PS. Tsekkaa myös muut drinkkiohjeet!

PPS. Tämä blogi siirtyy vuodenvaihteessa osoitteeseen sivumaku.fi. (uudellla ilmeellä). Pysyt parhaiten kärryillä uusista herkullisista ruoista ja tuulista seuraamalla Sivumakua Facebookissa, Instagramissa  (myös Stories) ja Twitterissä.

The New York Sour Cocktail

4 cl bourbonia (muukin viski käy)
2 cl sokerilientä (1:1)
2 cl sitruunamehua
2 cl punaviiniä
sitruunankuorikiehkura
jäämurskaa tai pieniä jäitä 
on the rocks -lasi

Laita sheikkeriin jäitä ja kaada sinne viski, sokeriliemi ja sitruunamehu.

Sheikkaa kylmäksi 15 sek. Täytä on the rocks -lasi jäämurskalla tai pienillä jäillä.

Kaada sheikkerin sisältö siivilöitynä lasiin.

Kaada punaviini varovasti drinkin pinnalle ja viimeistele sitruunankuorikiehkuralla.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!