1:41

Jouluinen versio tutusta cocktailista: Tätä glögidrinkkiä tahdot nauttia muulloinkin kuin pakkaskeleillä!

Suomalaisten jouluun kuuluu oleellisesti glögin nauttiminen – perinteisesti lämmitettynä rusinoiden ja mantelien kanssa, mutta siitä saa tehtyä myös erilaisia drinkkejä.

Jos haluat säästää höyryävän kuumat glögimukit vasta lähemmäs joulua, mutta päästä joulutunnelmaan jo nyt, kokeile glögiä erilaisten drinkkien mausteena.

Glögi sopii kaikenlaisiin drinkkeihin

Helpoimman glögi-cocktailin saat täyttämällä lasin jäillä ja yhdistämällä lempiglögiäsi ja kuohuviiniä. Lopputulos on jouluinen, mutta juhlava ja sopii esimerkiksi alkumaljoiksi pikkujouluihin.

Baarimestari Henu Lahti kertoo käyttävänsä joulun alla glögitiivisteitä mausteina erilaisissa drinkeissä. Lahden mukaan glögiä voi käyttää oikeastaan minkälaisissa drinkeissä vain.

– Lemppariglögiä, pieni määrä rommia – joka paksuntaa sitä makufiilistä ja sitten vain sitruunaa, sokeria ja soodaa, Lahti neuvoo.

Jos pidät Aperol Spritzistä, pidät myös tästä glögiversiosta, jossa valkoviiniglögi antaa drinkkiin jouluisan vivahteen. Voit katsoa ohjeen drinkin valmistamiseen pääkuvan videolta.

Raikas Glögidrinkki (1 drinkki)

jäitä
4 cl valkoviiniglögiä
5 cl katkeroa (kuten Aperolia tai Camparia)
10 cl kuohuviiniä
appelsiinia koristeluun

Täytä lasi jäillä. Mittaa lasiin glögi, katkero sekä viini. Koristele drinkki parilla appelsiiniviipaleella.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja