Jouluinen versio tutusta cocktailista: Tätä glögidrinkkiä tahdot nauttia muulloinkin kuin pakkaskeleillä!
Suomalaisten jouluun kuuluu oleellisesti glögin nauttiminen – perinteisesti lämmitettynä rusinoiden ja mantelien kanssa, mutta siitä saa tehtyä myös erilaisia drinkkejä.
Jos haluat säästää höyryävän kuumat glögimukit vasta lähemmäs joulua, mutta päästä joulutunnelmaan jo nyt, kokeile glögiä erilaisten drinkkien mausteena.
Glögi sopii kaikenlaisiin drinkkeihin
Helpoimman glögi-cocktailin saat täyttämällä lasin jäillä ja yhdistämällä lempiglögiäsi ja kuohuviiniä. Lopputulos on jouluinen, mutta juhlava ja sopii esimerkiksi alkumaljoiksi pikkujouluihin.
Baarimestari Henu Lahti kertoo käyttävänsä joulun alla glögitiivisteitä mausteina erilaisissa drinkeissä. Lahden mukaan glögiä voi käyttää oikeastaan minkälaisissa drinkeissä vain.
– Lemppariglögiä, pieni määrä rommia – joka paksuntaa sitä makufiilistä ja sitten vain sitruunaa, sokeria ja soodaa, Lahti neuvoo.
Jos pidät Aperol Spritzistä, pidät myös tästä glögiversiosta, jossa valkoviiniglögi antaa drinkkiin jouluisan vivahteen. Voit katsoa ohjeen drinkin valmistamiseen pääkuvan videolta.
Raikas Glögidrinkki (1 drinkki)
jäitä
4 cl valkoviiniglögiä
5 cl katkeroa (kuten Aperolia tai Camparia)
10 cl kuohuviiniä
appelsiinia koristeluun
Täytä lasi jäillä. Mittaa lasiin glögi, katkero sekä viini. Koristele drinkki parilla appelsiiniviipaleella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa