Jo yhdellä grammalla on väliä – suolan vaikutuksista paljastui uutta tietoa
Queen Maryn yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan suolan käyttö voi olla suorassa yhteydessä painonnousuun. Tämä vaikutus näkyy tutkimuksen mukaan jo hyvin vähäisissä määrissä.
Lääketieteellisiä tutkimuksia julkaisevassa Hypertension-lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan suolan käytön lisääminen grammalla päivässä lisää ylipainon riskiä jopa 25 prosenttia.
Suola nostaa ylipainon riskiä
Tutkimuksessa saatiin selville, että ylipainoisten virtsassa oli enemmän merkkejä suolasta kuin normaalipainoisten virtsassa. Tutkimusta varten kerättiin tietoa yli 450 lapsesta ja 780 aikuisesta vuosina 2008–2009 sekä 2011–2012.
– Tulokset viittaavat siihen, että suolan käyttö muodostaa ylipainon riskin, tutkijat analysoivat Hypertension-lehdelle.
Tutkimuksessa ei selvitetty sitä, mistä suolan vaikutus ylipainon kertymiseen johtuu, mutta tutkijat epäilevät syyn löytyvän suolan vaikutuksesta aineenvaihduntaan. Asiantuntijoiden mukaan suola saattaa vaikuttaa negatiivisesti siihen, kuinka rasva imeytyy kehossa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan