Jere sai haltuunsa yli 14 vuotta vanhoja konvehteja – avaamattoman rasian sisältö yllätti

Toimittajamme sai käsiinsä yli 14 vuotta vanhan avaamattoman konvehtirasian – tällainen yllätys sisällä odotti 4:58 Toimittajamme sai käsiinsä yli 14 vuotta vanhan avaamattoman konvehtirasian – tällainen yllätys sisällä odotti
KATSO VIDEO: Miltä näyttää yli 14 vuotta sitten vanhentunut konvehtirasian sisältö ja olisiko se turvallista syödä? Otimme selvää!

Moni meistä on varmasti joutunut makeanhimoissaan joskus turvautumaan parhaat päivänsä nähneeseen suklaapalaan tai vastaavaan. Harva on kuitenkaan tehnyt saman kuin MTV Uutisten Jere Silfsten, joka otti muutama vuosi sitten maistettavakseen 14 vuotta aiemmin vanhentuneen konvehtirasian herkut. 

MTV Uutiset otti vuonna 2021 perusteelliseen syyniin vuonna 2007 vanhentuneen konvehtirasian. 

Kaikki alkoi siitä, kun MTV Uutisten editoija Arto löysi laatikostaan avaamattoman konvehtirasian, jonka parasta ennen -päiväys oli 1.4.2007.

Puhdas suklaa säilyy avaamattomana noin 12 kuukautta. Hieman vanhentunutta suklaata voi kuitenkin syödä turvallisesti. Suklaalle ihanteellisin lämpötila on noin 17–20 astetta.

Konvehtirasiaa oli säilytetty pimeässä laatikossa niin, ettei se ollut esimerkiksi auringonvalossa.

Lähdimme Jere Silfstenin johdolla selvittämään, minkälainen makuelämys olisi tämä aikoja sitten vanhentunut herkkurasia.

Mutta miten suklaalle oli käynyt?

Ruokaviraston erikoistutkija Tiina Ritvanen kertoi MTV Uutisille vuonna 2021, että usein konvehtien sisältämä sokeri irtoaa massasta ja nousee valkoiseksi pintakerrokseksi. 

Näky ei ole kovin houkutteleva, vaikka ilmiö onkin vaaraton.

– Tuotteen aistittavat ominaisuudet (ulkonäkö, haju, maku, ehkä jopa rakenne) ovat varmasti heikentyneet.

Veimme konvehtirasian laboratorioon, missä Metropolilabin mikrobiologi Tiina Thure näki jotain, mitä ei ole koskaan ennen kohdannut urallaan.

– En ole nähnyt tämän näköistä suklaata ollenkaan, hämmästeli Thure.

Katso yllä olevalta videolta, mitä vanhan konvehtirasian sisältä paljastui, ja mikä oli toimittajan makutuomio suklaalle!

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat