Jenny joi kolmen viikon ajan lähes 4 litraa vettä päivässä: "Toi mukanaan hyötyjä, joista en halua luopua"

vesi nainen juo vettä
Shutterstock

Yhdysvaltalainen toimittaja Jenny Sugar päätyi kokeilemaan kuukauden mittaista kuuria, jonka aikana juodaan gallona vettä vuorokauden aikana. Määrä on noin 3,7 litraa.

Vesi on ihmiselle elintärkeää. Vedellä on monia hyvinvointiin vaikuttavia ominaisuuksia, eikä ruoansulatuskaan toimi ilman vettä. Jenny Sugar pyrki selvittämään, olisiko veden juonnilla vaikutusta ihon hyvinvointiin. Lisäksi hän halusi selvittää, mitä lähes neljä litraa vettä päivässä tekisi ruokahalulle ja saisiko se painon putoamaan.

"Veden juomisesta tuli täysi työ"

Ensimmäiset huomiot kokeilussa liittyivät siihen, miten vaikeaa noin suuren vesimäärän juominen on. Vaikka Sugar pyrki juomaan säännöllisesti, hän unohti usein aamulla aloittaa päivänsä vesilasillisella ja iltaa kohden juomatta jäänyttä vettä kertyi yhä enemmän. Kun hän illalla ennen nukkumaanmenoa kiri juomistahtia, se aiheutti vatsakramppeja ja yöllisiä vessareissuja.

– Veden juomisesta tuli täysi työ, enkä nauttinut siitä, Sugar kirjoittaa.

Vesi kirkasti ihoa ja piti nälkää 

Koska niin suuren vesimäärän juominen tuntui vaikealta, Sugar päätyi lyhentämään testiaikaa kolmeen viikkoon. Jo sinä aikana hän kuitenkin huomasi selkeän eron ihossaan. Kasvoja aiemmin häirinneet näpyt vähenivät. Turvotuksesta aiemmin kärsinyt nainen kertoi vaivan lähes unohtuneen veden juonnin ansiosta. Hän myös huomasi veden pitävän nälkää loitolla tehokkaasti.

Niin hirveän vesimäärän juominen päivittäin aiheutti kuitenkin lisääntyneen tarpeen vierailla vessassa.

– Vaikka kävin pissalla juuri ennen kuin lähdin kotoa, viiden minuutin päästä minulla oli taas hätä. Ja puoli tuntia myöhemmin uudelleen, eikä se ollut hauskaa, Sugar kertoo.

Ruoansulatusta veden juonti tosin tehosti, ja se on yksi syy, miksi Sugar testin jälkeenkin aikoo pyrkiä juomaan enemmän vettä.

– Juonko edelleen gallonan vettä päivässä? Ei enää ikinä sellaisia määriä! Mutta veden juominen toi mukanaan hyötyjä, joista en halua luopua ja aion ehdottomasti juoda enemmän kuin olin aiemmin tottunut päivän aikana nauttimaan.  

Lähde: Popsugar

***


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja