Mainos
Mainos

Jätätkö aterioita väliin? Epäsäännöllisillä ruoka-ajoilla hurjat seuraukset

Ruokailurytmi vaikuttaa kakkostyypin diabeteksen, ylipainon ja korkean verenpaineen riskiin, väittää tuore tutkimusyhteenveto.

Olet mitä syöt -sanonnan rinnalla saattaa päteä myös olet milloin syöt -ajatus. Tuoreen tutkimuksen mukaan epäsäännölliset ruoka-ajat voivat kasvattaa korkean verenpaineen, ylipainon ja kakkostyypin diabeteksen riskiä.

Epäsäännöllinen syöminen vaikuttaa kehon sisäiseen kelloon, joka puolestaan vaikuttaa niin ruokahaluun, ruoansulatukseen kuin aineenvaihduntaankin. Epäsäännölliset ruoka-ajat ovat arkipäivää esimerkiksi vuorotyötä tekeville.

Vuorotyöhön on aiemmissakin tutkimuksissa liitetty erilaisia terveysriskejä. Vuorotyötä tekevien on todettu olevan suuremmassa riskissä sairastua syöpään, metaboliseen oireyhtymään ja sydän- ja verisuonisairauksiin. On myös havaittu, että epäsäännöllisesti syövät valitsevat helpommin epäterveellisiä ruokavaihtoja.

Tutkijoiden mukaan aihe vaatii vielä lisätutkimuksia. 

Lähde: Mirror

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja