Järvenpään K-Citymarket valittiin maailman parhaaksi ruokakaupaksi – kauppias Markku onnesta sekaisin: "Tämä on ihan käsittämätöntä"

K-Citymarket Järvenpää Markku Hautala
K-Citymarket Järvenpää ja Markku Hautala Kesko

Järvenpään K-Citymarket valittiin maailman parhaaksi ruokakaupaksi kuuden kovan finalistin joukosta. 

K-kauppias Markku Hautalan luotsaama Järvenpään K-Citymarket teki jotain ennennäkemätöntä: kauppa nappasi arvostetun alan pystin ja valittiin maailman parhaaksi ruokakaupaksi IGD Awards -gaalassa Store of the Year -sarjassa myöhään torstai-iltana Lontoossa.

Jos kuva ei näy, katso se täältä. 

Muut kilpailun finalistit olivat Sainsbury's (Selly Oak, Britannia) Sam's Club Now (Dallas, Yhdysvallat), Giant Heirloom (Philadelphia, Yhdysvallat), Pão de Açúcar (São Paulo, Brasilia) ja SuperValu (Clonakilty, Irlanti) ja Fooby (Lausanne, Sveitsi). Kategorian ehdokkaiden valinnan taustalla on muun muassa IGD:n asiantuntijoiden vierailut yli 750 kaupassa yli 50 maassa. 

K-Citymarket Järvenpään väki oli paikalla gaalassa juhlistamasa  voittoaan. Kauppias Markku Hautala kertoo voitonjälkeisistä fiiliksistä kaupan Instagram-tilillä silminnähden onnellisena

– Hyvä fiilis! Hyvä Suomi, hyvä Järvenpää! Me ollaan maailman onnellisinta kansaa ja nyt me tehdään maailman onnellisimpia ihmisiä.  Ruoka on onnellisuuden raaka-aine ja me ollaan tosi ylpeitä, että ollaan pystytty tekemään tämä. Tämä on ihan käsittämätöntä, että me voitettiin, mutta ihan mahtavaa! Olen tosi onnellinen, Markku sanoo. 

K-Citymarket Järvenpää on tullut suomalaisille tutuksi panostuksesta elämyksellisyyteen ja asiakaskokemukseen sekä muun muassa sushista, aidossa italialaisessa pizzauunissa valmistettavasta pizzasta sekä itse tehdystä jäätelöstä. Kaupan yhteydessä toimii myös ruokakaupan ja ravintolan symbioosi, Matti Jämsenin grocerant-ravintola Gastro Bar Sesonki. Myös Jämsen oli Lontoossa paikalla juhlistamassa voittoa. 

Markku Hautala aikoo jatkossakin panostaa maailman parhaan kauppansa kehittämiseen.

— Kaupan jatkuva kehitystyö on minulle hyvin tärkeää. Haluan oppia uutta, ylittää itseni ja yllättää positiivisesti asiakkaani. Meillä Järvenpäässä on koko ajan käynnissä monta uuden asian kokeilua ja uudistusprojektia, ja pitkä lista ideoita odottaa lisäksi toteuttamistaan. Ensi keväänä teemme uudistuksia maito-osastollamme. Haluamme olla jatkossakin paras kauppa asiakkaillemme, ja näyttää myös, että Järvenpää on mahtava paikka asua, Markku Hautala kertoo.

***

Näin kauppojen uutuus, tuoremehupuristin toimii 2:08

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.