Mainos

Järvenpääläisen Citymarketin kauppias haluaa tehdä maailman parasta sushia – hankki 17 000 kiloa japanilaista erikoisriisiä: "Ostin kaiken!"

Järvenpääläisen kauppiaan tavoitteena on myydä maailman parasta sushia. Päästäkseen tavoitteeseensa, kauppias matkusti Japaniin oppimaan lisää ja neuvottelemaan itselleen parhaat mahdolliset raaka-aineet. 

Poimi videolta talteen herkullisen japanilaisen salaatin resepti. 

K-Citymarket Järvenpäässä sushin menekki on Euroopan kärkiluokkaa. Vaikka kaupassa myydään viikossa lähes 19 000 sushipalaa, kauppias Markku Hautala ei ollut tyytyväinen.

– Olin oikeasti todella ärsyyntynyt, kun tein vaan Suomen parhaan sushin. Se ärsytti niin paljon, että nyt päätin tehdä maailman parhaan sushin, Hautala kertoo.

Riisiä varastoon paremman auton hinnalla

Hautala tietää, että hyvää sushia ei voida valmistaa ilman kunnollisia raaka-aineita. Päästäkseen tavoitteeseensa maailman parhaan sushin valmistamisessa, Hautala päätti lähteä itse paikan päälle Japaniin neuvottelemaan itselleen parhaat mahdolliset raaka-aineet.

– Kävin Japanissa itse neuvottelemassa riisin, jota ei muuten saisi Suomessa tai Euroopassa myydä, Hautala kertoo.

Viikon kestävät neuvottelut tuottivat tulosta, ja Hautala sai kuin saikin ostettua vain Japanin markkinoille tarkoitettua riisiä. Aivan pieneen erään mies ei tyytynyt, vaan päätti hankkia riisiä summalla, jolla olisi voinut hankkia astetta paremman auton. 

– Meillä on 17 000 kiloa erikoisriisiä tuolla kellarissa. Olemme ainoa paikka Euroopassa, jossa sitä on. Ostin kaiken, Hautala toteaa.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja