Japanilaiset hehkuttavat suomalaisia perinneherkkuja: "Hyvin maistuvaa"

korvapuusti
Suomalaisista leivonnaisista etenkin korvapuustit ovat japanilaisten mieleen. Lehtikuva

Makuja.fi seurasi Ekbergillä, kun ryhmä japanilaisia tutustui suomalaisten leivontaperinteiden saloihin. Selvisi, että useampi japanilainen oli erityisen kiinnostunut suomalaisista korvapuusteista.

Leipomo- ja konditoriaperinteistään tunnetussa helsinkiläisessä Ekbergissä opetettiin perjantaina 9. lokakuuta japanilaisia leipomaan suomalaisia perinneherkkuja ruisleivästä karjalanpiirakoihin. Japanilaiset kertoivat Makuja.fi:lle pitävänsä erityisesti korvapuusteista.

TIESITKÖ? Ekberg kutsuttiin ensin kunniavierailulle Japaniin opettamaan suomalaista leivontakulttuuria ja perinneherkkujen valmistamista. Kulttuurinedistämisohjelma huipentui 9. lokakuuta, kun ryhmä japanilaisia leipuriopiskelijoita saapui Suomeen tutustumaan perinteisten suomalaisten leivonnaisten valmistukseen.

– Monen mielestä korvapuusti on hyvin maistuvaa ja karjalanpiirakkakin menee hyvin, Suomessa asunut japanilainen Toyohiro Miyazawa kertoo.

– Suomi on japanilaisille sydäntä lähellä oleva maa, Miyazawa toteaa.

Ekbergillä ollaan hyvin tyytyväisiä siihen, että japanilaiset ovat osoittaneet kiinnostustaan suomalaisia leivonnaisia kohtaan. Yhteistyössä arvostetun japanilaisen leipomo-konditoria Boul'Michin kanssa toteutettu hanke on ollut Ekbergille suuri kunnia.

– Meille on todella iso kunnia, että juuri Ekberg on kutsuttu Japaniin edustamaan ja opettamaan suomalaista leivontakulttuuria, kertoo Nina Ekberg-Tkaczick, joka johtaa Ekbergiä yhdessä miehensä Martin Tkaczickin kanssa jo viidennessä sukupolvessa.

Kuinka japanilaisilta onnistuu sanan "karjalanpiirakka" lausuminen? Katso video!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.