Jäikö viinipullosta puolet juomatta? Paranna säilyvyyttä näppärällä niksillä!

viinipullo
Jos viinistä jää jäljelle puolet, kaada loppu pienempään pulloon ja laita jääkaappiin odottamaan seuraavaa käyttökertaa. Shutterstock

Avatun viinipullon saa säilymään pidempään yksinkertaisen niksin avulla. 

Avatun viinipullon säilyvyys riippuu viinin laadusta, iästä ja siitä, miten paljon viiniä on pullossa jäljellä. Säilyvyyttä voi pidentää näppärällä niksillä.

– Mitä täydempi viinipullo on, sen vähemmän pulloon pääsee happea. Mitä tyhjempi pullo taas on, sitä enemmän pulloon pääsee happea ja viini hapettuu nopeammin, kertoo Alkon tuoteviestintäpäällikkö Taina Vilkuna.

Jos viinipullosta tulee yhden illan aikana kulutettua yleensä puolet, kehottaa Vilkuna säilyttämään kotona yhtä tyhjää 0,375 litran viinipulloa.

– Jäljelle jäänyt viini kannattaa kaataa siihen, jolloin viinin saa säilytettyä tiiviimmin kuin isossa pullossa, hän vinkkaa.

Sekä puna- että valkoviini kannattaa säilyttää avattuna jääkaapissa. Punaviini säilyy Vilkunan mukaan avattuna yleensä hieman paremmin kuin valkoviini.

– Jos haluaa varmistua siitä, ettei viinipulloon pääse happea, kannattaa käyttää vakuumipumppua, jonka avulla happi pumpataan ulos viinistä.

Halpa kuohuviini ei säily pitkään

Kuohuviinipullojen sulkemiseen kannattaa tarkoitukseen kehiteltyjä sulkimia. Sulkimen avulla kuplat voivat säilyä kuohuviinissä pitkäänkin.

Avatun kuohuviinin säilyvyyteen vaikuttaa Vilkunan mukaan pullon hinta.

– Tankkikäymismenetelmällä tehdyissä edullisissa kuohuviineissä kuplat säilyvät vähemmän aikaa kuin laadukkaissa kuohuviineissä ja samppanjoissa.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja