Jäikö riisiä yli? Käytä se tähän mahtavaan ruokaan, jota on helppo muunnella makusi mukaan
Paistettu riisi on siitä erinomainen ruokalaji, että sitä voit varioida niin oman makusi kuin vaikkapa jääkaappisi sisällön mukaan.
Paistettu riisi on mitä mainiointa herkkua, mutta ennen tämän ruokalajin valmistusta kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota muutamaan seikkaan, joilla saat luotuasi kotikeittiössäsi ravintolatasoista riisiä.
Öljyllä on merkitystä
Taas uuden öljypullon ostaminen voi tuntua turhalta, mutta kun olet kerran kokeillut seesamiöljyä ruoanlaitossa, haluat käyttää sitä lähes joka ruokaan. Paistettu riisi kuuluu niiden ruokalajien joukkoon, joiden kohdalla seesamiöljyn käyttö todella merkitsee. Jos et halua käyttää seesamiöljyä, neutraali öljy, kuten rypsiöljy, on paras valinta.
Kylmä riisi on aterian salaisuus
Tämä on syy siihen, miksi niin monissa resepteissä kehotetaan käyttämään edellispäivän aterialta ylijäänyttä riisiä. Kylmä riisi paistuu nimittäin huomattavasti rapeammaksi kuin juuri keitetty riisi. Jos et malta odottaa riisin kylmenemistä, levitä riisi lakeaan astiaan ja pakasta 10–15 minuuttia ennen ruoanlaittoa.
Paistettu riisi (4 annosta)
3 rkl seesamiöljyä
3 kananmunaa
suolaa
2 porkkanaa kuutioituna
3 kevätsipulin vartta vihreä ja valkoinen osa erotettuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 rkl inkivääriä raastettuna
n. 1 litra keitettyä riisiä
1,5 dl pakasteherneitä
3 rkl soijakastiketta
Kuumenna laakea pannu todella kuumaksi ja lisää pannulle ruokalusikallinen öljyä. Riko kananmunat kulhoon ja sekoita joukkoon kaksi teelusikallista vettä ja ripaus suolaa. Kaada munat pannuun ja kypsennä sekoittaen noin 30 sekuntia, kunnes munista on muodostunut kokkelia. Siirrä lautaselle.
Nosta pannu takaisin levylle ja kuumenna loppu öljy kuumaksi. Paista öljyssä porkkanakuutioita ja kevätsipuleiden valkoisia hienonnettuja osia noin kahden minuutin ajan. Lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli ja raastettu inkivääri. Jatka paistamista noin minuutin ajan.
Lisää pannuun riisi, herneet, paistetut kananmuna ja soijakastike. Mausta suolalla, pippurilla ja lopulla kevätsipulilla.
Tarjoile lisukkeena tai sekoita joukkoon kypsiä broilerinpaloja, tofuja, katkarapuja tai muita haluamiasi lisukkeita.
Lähde: Delish
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa