Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jäikö riisiä yli? Käytä se tähän mahtavaan ruokaan, jota on helppo muunnella makusi mukaan

Paistettua riisiä voi nauttia niin sellaisenaan kuin aterian lisukkeena.
Paistettua riisiä voi nauttia niin sellaisenaan kuin aterian lisukkeena. Shutterstock
Julkaistu 04.01.2019 17:02

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Paistettu riisi on siitä erinomainen ruokalaji, että sitä voit varioida niin oman makusi kuin vaikkapa jääkaappisi sisällön mukaan. 

Paistettu riisi on mitä mainiointa herkkua, mutta ennen tämän ruokalajin valmistusta kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota muutamaan seikkaan, joilla saat luotuasi kotikeittiössäsi ravintolatasoista riisiä.

Öljyllä on merkitystä

Taas uuden öljypullon ostaminen voi tuntua turhalta, mutta kun olet kerran kokeillut seesamiöljyä ruoanlaitossa, haluat käyttää sitä lähes joka ruokaan. Paistettu riisi kuuluu niiden ruokalajien joukkoon, joiden kohdalla seesamiöljyn käyttö todella merkitsee. Jos et halua käyttää seesamiöljyä, neutraali öljy, kuten rypsiöljy, on paras valinta.

Kylmä riisi on aterian salaisuus

keitetty riisi
Colourbox

Tämä on syy siihen, miksi niin monissa resepteissä kehotetaan käyttämään edellispäivän aterialta ylijäänyttä riisiä. Kylmä riisi paistuu nimittäin huomattavasti rapeammaksi kuin juuri keitetty riisi. Jos et malta odottaa riisin kylmenemistä, levitä riisi lakeaan astiaan ja pakasta 10–15 minuuttia ennen ruoanlaittoa.

Paistettu riisi (4 annosta)

3 rkl seesamiöljyä
3 kananmunaa
suolaa
2 porkkanaa kuutioituna
3 kevätsipulin vartta vihreä ja valkoinen osa erotettuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 rkl inkivääriä raastettuna
n. 1 litra keitettyä riisiä
1,5 dl pakasteherneitä
3 rkl soijakastiketta

Kuumenna laakea pannu todella kuumaksi ja lisää pannulle ruokalusikallinen öljyä. Riko kananmunat kulhoon ja sekoita joukkoon kaksi teelusikallista vettä ja ripaus suolaa. Kaada munat pannuun ja kypsennä sekoittaen noin 30 sekuntia, kunnes munista on muodostunut kokkelia. Siirrä lautaselle.

Nosta pannu takaisin levylle ja kuumenna loppu öljy kuumaksi. Paista öljyssä porkkanakuutioita ja kevätsipuleiden valkoisia hienonnettuja osia noin kahden minuutin ajan. Lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli ja raastettu inkivääri. Jatka paistamista noin minuutin ajan.

Lisää pannuun riisi, herneet, paistetut kananmuna ja soijakastike. Mausta suolalla, pippurilla ja lopulla kevätsipulilla. 

Tarjoile lisukkeena tai sekoita joukkoon kypsiä broilerinpaloja, tofuja, katkarapuja tai muita haluamiasi lisukkeita. 

Lähde: Delish

***

1:29Paistettu riisi tofulla

Lisää aiheesta:

Paras tapa tehdä paistetut perunat – keitinveteen kannattaa lisätä yllättävä ainesosa"Tämä oli hitti!" – rapea nuudeliomeletti maistuu koko perheelleHelppo broileriruoka! Kermainen kana valmistuu yhden pannun taktiikalla Suosittu juoma, joka antaa makua lähes mihin tahansa ruokaan – tätä niksiä et taatusti ole vielä kokeillut!Alle puolessa tunnissa pöytään: Superhelppo kesäpasta on kokeilemisen arvoinen – ”parasta ruokaa, jota olen koskaan tehnyt”Vartissa valmista! Pastan keitinvesi muuttaa muutaman ainesosan pikapastan herkulliseksi ateriaksi – tätä vinkkiä on pakko kokeilla!
RuoanlaittoRiisiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • ma17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?

  • 6.10.07:47
    Keittiö

    Mikrojen käyttöohjeissa on omituinen yksityiskohta

  • 29.9.17:17
    Ruoka

    Jauhelihakastikkeeseen kannattaa lisätä yllättävä ainesosa: "Vau!"