"Itsestäänselvyys" suodatinpussin käytöstä herättää hämmennystä – pitääkö reunat taitella vai ei?

Suodatinpussi
Laitatko suodatinpussin kahvinkeittimeen sellaisenaan vai taiteltuna? MTV

Kuulutko sinä heihin, jotka laittavat suodatinpussin sellaisenaan kahvinkeittimeen vai taitteletko kenties pussin reunat?

Amerikkalaislehti Huffington Post muistuttaa, että suodatinpussin röpelöisiin reunoihin on olemassa perusteltu syy: ne kuuluu taitella ennen kahvin keittämistä.

Ilmeisesti tämä monelle kahvinjuojalle itsestäänselvä asia ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys, sillä reunojen taittelu näyttäisi jakavan mielipiteet. Asiasta on syntynyt runsaasti keskustelua muun muassa Huffington Postin Facebook-sivuilla.

– Ilahduin luettuani artikkelin, kun ymmärsin, miten pienet asiat voivat tehdä elämästämme hieman helpompaa. En ole koskaan vaivautunut perehtymään suodatinpussipaketin ohjeisiin aiemmin, nainen pähkäilee Huffington Postin sivuilla.

– Hmm, pystymme siis lähettämään ihmisen kuuhun, mutta emme ole keksineet suodatinpussia, joka ei vaatisi älytöntä taittelua joka kerta?

Suodatinpussikiistasta kertoi Suomessa ensimmäisenä Me Naiset.

Miksi suodatinpussin reunat pitää taitella?

Reunojen taittaminen varmistaa suodatinpussin istuvuuden ja tukevuuden kahvisuodattimessa, jolloin pussi ei pääse valahtamaan.

Jos suodatinpussi on aseteltu keittimeen huonosti, reunoja taittamatta, voi kahvin uuttaminen epäonnistua.Reunat voivat taittua ja vesi valahtaa suodatinpussin ulkopuolelle, jolloin kahvinpurujakin saattaa eksyä valmiiseen kahvijuomaan.

Tiesitkö? Suodatinpussi kannattaa myös huuhdella!

Kahviasiantuntijoiden mukaan myös suodatinpussin huuhtelulla voi olla yllättävä vaikutus juoman makuun. Kahvinpaahtimo Johan & Nyströmin Suomen liiketoiminnasta vastaavan Lari Salomaanmukaan pussin huuhtelu ennen kahvinkeittoa vähentää puumaista makua kahvissa.

Marttojen mukaan jo kertaalleen käytettyjä suodatinpusseja voi myös uusiokäyttää, mutta kahvijuoman laadun kannalta se ei liene se kaikkein paras vaihtoehto. Laadukas kahvi syntyy aina tuoreista aineksista, puhtailla välineillä valmistettuna. Jos kotoa ei löydy suodatinpusseja, voi ne Marttojen mukaan korvata esimerkiksi palalla talouspaperia.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja