IL: Kahvista parempaa uskomattoman helposti – huuhteluniksi yllättää

kahvi
Shutterstock

Asiantuntija vinkkasi Iltalehdelle, että suodatinpussi kannattaa kastella ennen kuin sitä käytetään, sillä kasteleminen parantaa kahvin makua.

Kahvinpaahtimo Johan & Nyströmin Suomen liiketoiminnasta vastaava Lari Salomaa vinkkasi, että suodatinpussin huuhtelu ennen sen käyttöä vaikuttaa yllättäen kahvin makuun. Suodatinpussin huuhteleminen vähentää puumaista makua kahvissa.

Eroon puuta muistuttavasta mausta

Asiantuntijalla on myös oma vinkkinsä siihen, millaisilla suodatinpusseilla kahvia kannattaa keittää. Myös itse suodatinpussin laatu vaikuttaa Salomaan mukaan makuun.

– Itse käytän mieluummin valkaistua suodatinpussia. Siinä on vähemmän puun makua ja paperin huokoset paremmin auki, jolloin kahvi suodattuu paremmin, Salomaa kertoo Iltalehdelle.

Asiantuntija muistuttaa, että kahvin laadulla on äärimmäisen suuri merkitys siinä, minkälaatuista lopputuotetta onnistutaan keittämään. Kalliskaan kahvinkeitin ei taio huonolaatuisesta kahvista erityisen hyvää.

– Bulkkikahvista ei hyväkään keitin tee parempaa. Toisaalta jos kahvinkeitin on likainen eikä pidä lämpötilaa tasaisena, sillä saa pilatuksi laadukkaankin kahvin, Salomaa kertoo.

Lähde: Iltalehti

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja