Italialainen herkkuruoka syntyy vartissa – "niin yksinkertainen resepti, että melkein hävettää"
Jääkaapissa lojuvasta juustosta syntyy hetkessä herkullinen ruoka, joka vie sinut makumatkalle Italiaan, Sivumaku-blogissa vinkataan.
Tämä viiden raaka-aineen resepti on erinomainen valinta niitä hetkiä varten, kun ruoka pitää saada nopeasti pöytään, Sivumaku-bloggari Jani Kinnunen kertoo. Vartissa valmistuvan reseptin salaisuus piilee valmiissa gnoccheissa ja gorgonzola-juustossa. Parhaimmassa tapauksessa tämän ruokalajin raaka-aineet löytyvät jääkaapistasi.
– Gorgonzolan voit korvata millä tahansa helposti sulavalla, mieluisalla sinihomejuustolla, Kinnunen vinkkaa.
Vain muutamasta raaka-aineesta valmistuva ruoka sopii Kinnusen mukaan erinomaisesti joko pää- tai alkuruoaksi.
– Niin yksinkertainen resepti, että melkein hävettää, Kinnunen toteaa.
Reseptin kermaisella gorgonzola-kastikkeella höystettyihin gnoccheihin löydät Sivumaku-blogista.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka