Italialainen herkkuruoka syntyy vartissa – "niin yksinkertainen resepti, että melkein hävettää"

gorgonzoSIVUMAKU
Vartissa valmistuva ruoka vie makumatkalle Italiaan. Sivumaku/Jani Kinnunen

Jääkaapissa lojuvasta juustosta syntyy hetkessä herkullinen ruoka, joka vie sinut makumatkalle Italiaan, Sivumaku-blogissa vinkataan.

Tämä viiden raaka-aineen resepti on erinomainen valinta niitä hetkiä varten, kun ruoka pitää saada nopeasti pöytään, Sivumaku-bloggari Jani Kinnunen kertoo. Vartissa valmistuvan reseptin salaisuus piilee valmiissa gnoccheissa ja gorgonzola-juustossa. Parhaimmassa tapauksessa tämän ruokalajin raaka-aineet löytyvät jääkaapistasi. 

– Gorgonzolan voit korvata millä tahansa helposti sulavalla, mieluisalla sinihomejuustolla, Kinnunen vinkkaa.

Vain muutamasta raaka-aineesta valmistuva ruoka sopii Kinnusen mukaan erinomaisesti joko pää- tai alkuruoaksi. 

– Niin yksinkertainen resepti, että melkein hävettää, Kinnunen toteaa.

Reseptin kermaisella gorgonzola-kastikkeella höystettyihin gnoccheihin löydät Sivumaku-blogista.

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.